Cristin-person-ID: 24475
Person

Aktiv cristin-person Marit Halvorsen

  • Stilling:
    Professor
    ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo

Bakgrunn Bakgrunn

Tittel

Marit Halvorsen

Sammendrag

Bakgrunn

Marit Halvorsen er født i 1957. Hun er cand.jur fra Universitetet i Oslo 1984, Master of Laws (LL.M) fra Yale University 1988 og dr. juris fra Universitetet i Oslo 1997. Hun har vært ansatt som advokat og høyskolelektor, og kom til Institutt for privatrett som universitetsstipendiat i 1991. Hun ble ansatt som førsteamanuensis samme sted i 1997. I 2006 begynte hun som professor ved Institutt for offentlig rett. Hun underviser bl.a. i yrkesetikk, rettshistorie, fast eiendoms rettsforhold og velferdsrett.

Forskningsfelt

Marit Halvorsen har arbeidet med kvinnerett, rettshistorie og helserett. Hovedtyngden av hennes forskning, derunder doktoravhandlingen, tar for seg helserettslige emner, og særlig i skjæringspunktet mellom jus og etikk. Hun har utgitt monografier innenfor alminnelig helserett samt en om biobanker. I de senere år har hun først og fremst arbeidet med rettshistoriske tema. Hun er bl.a. tilknyttet forskergruppen "Rett, samfunn og hisotriske endring" under Det juridiske fakultet i Oslo.

Tittel

Marit Halvorsen

Resultater Resultater

Menn i damegarderoben? Utfordringer i kjølvannet av loven om endring av juridisk kjønn .

Robberstad, Anne; Halvorsen, Marit. 2022, Lov og Rett. UIOVitenskapelig artikkel

Gravøl for lovsamlingen på papir.

Halvorsen, Marit. 2019, Juristen. UIOPopulærvitenskapelig artikkel

Hva skal vi med oljen?

Halvorsen, Marit. 2019, Klassekampen. UIOLeserinnlegg

Lenge leve folkets lovbok!

Halvorsen, Marit. 2019, Klassekampen. UIOKronikk

Organdonasjon med bruk av normoterm regional perfusjon hos pasienter som dør av hjerte- og åndedrettsstans når livsforlengende behandling avsluttes.

Giske, Liv; Solberg, Berge; Tranvåg, Eirik Joakim; Dahlberg, Jørgen; Halvorsen, Marit; Hafstad, Elisabet Vivianne; Melien, Øyvind; Arentz-Hansen, Eva Helene. 2019, FHI, NTNU, UIO, UIBRapport
1 - 5 av 123 | Neste | Siste »