Cristin-prosjekt-ID: 359435
Sist endret: 28. oktober 2014, 15:01

Cristin-prosjekt-ID: 359435
Sist endret: 28. oktober 2014, 15:01
Prosjekt

Synliggjøring av en glemt entreprenør og designer - Sigrun Berg

prosjektleder

Liv Klakegg Dahlin
ved Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforsking ved Universitetet i Stavanger

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Institutt for estetiske fag ved OsloMet - storbyuniversitetet

Tidsramme

Avsluttet
Start: 1. januar 2011 Slutt: 31. desember 2017

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Synliggjøring av en glemt entreprenør og designer - Sigrun Berg

Sammendrag

Et FoU-prosjekt ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Prosjektet startet i januar 2011 og har som siktemål å synliggjøre en glemt kunstner, entreprenør og designer Sigrun Berg.Sikring av materiale og arkivI dette prosjektet arbeides det for synliggjøre Sigrun Bergs stilling som designer og entreprenør. I første omgang å sikre at det materiale som eksisterer, ikke skal gå tapt, da alle hennes vevprøver og private arkiv ikke er forskriftsmessig lagret som historisk materiale. Det er heller ikke katalogisert, men befinner seg i privat eie hos Bergs barnebarn Eli Wendelbo. Innhenting av informasjon I tillegg arbeides det for å sikre informasjon om hennes aktivitet. Mange av de som deltok i arbeidet den gang, lever ennå, men mange av disse er nå godt over 80 år gamle. I den forbindelse er det igangsatt et arbeid med å gjennomføre intervjuer blant gjenlevende vevere og andre som deltok i hennes faglige arbeid. Dette prosjektets rammer vil ikke kunne dekke opp alle de intervjuer som er ønskelig å gjennomføre, eller å analysere og sammenstille materialet. Gjennomføring av workshop/seminar, definering av prosjekt og samarbeidEtter første runde med innsamling av materiale, ønsker vi å gjennomføre en workshop/seminar med de involverte, mulige samarbeidspartnere og andre interesserte, samt egne masterstudenter. Dette seminaret har til hensikt å sikre ulike perspektiver på arbeidet og nettverksbygging. Seminaret tenkt som utgangspunkt for å danne et fremtidig prosjekt, forankre arbeidet ved institusjoner og definere behov for videre arbeid. Til seminaret er det tenkt å invitere forskere med forskjellige faglige ståsted slik at materialet blir belyst ut fra ulike perspektiver og forståelsesrammer. f. eks kan det å trekke inn kjønnsforsknings-, sosiologiske-og antropologiske innfallsvinkler og entreprenørskap gi bredde i forståelsen av prosjektets innhold.

Vitenskapelig sammendrag

Et FoU-prosjekt ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Prosjektet startet i januar 2011 og har som siktemål å synliggjøre en glemt kunstner, entreprenør og designer Sigrun Berg.

Sikring av materiale og arkiv
I dette prosjektet arbeides det for synliggjøre Sigrun Bergs stilling som designer og entreprenør. I første omgang å sikre at det materiale som eksisterer, ikke skal gå tapt, da alle hennes vevprøver og private arkiv ikke er forskriftsmessig lagret som historisk materiale. Det er heller ikke katalogisert, men befinner seg i privat eie hos Bergs barnebarn Eli Wendelbo.

Innhenting av informasjon
I tillegg arbeides det for å sikre informasjon om hennes aktivitet. Mange av de som deltok i arbeidet den gang, lever ennå, men mange av disse er nå godt over 80 år gamle. I den forbindelse er det igangsatt et arbeid med å gjennomføre intervjuer blant gjenlevende vevere og andre som deltok i hennes faglige arbeid. Dette prosjektets rammer vil ikke kunne dekke opp alle de intervjuer som er ønskelig å gjennomføre, eller å analysere og sammenstille materialet.

Gjennomføring av workshop/seminar, definering av prosjekt og samarbeid
Etter første runde med innsamling av materiale, ønsker vi å gjennomføre en workshop/seminar med de involverte, mulige samarbeidspartnere og andre interesserte, samt egne masterstudenter. Dette seminaret har til hensikt å sikre ulike perspektiver på arbeidet og nettverksbygging. Seminaret tenkt som utgangspunkt for å danne et fremtidig prosjekt, forankre arbeidet ved institusjoner og definere behov for videre arbeid. Til seminaret er det tenkt å invitere forskere med forskjellige faglige ståsted slik at materialet blir belyst ut fra ulike perspektiver og forståelsesrammer. f. eks kan det å trekke inn kjønnsforsknings-, sosiologiske-og antropologiske innfallsvinkler og entreprenørskap gi bredde i forståelsen av prosjektets innhold.
 

prosjektdeltakere

prosjektleder
Aktiv cristin-person

Liv Klakegg Dahlin

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforsking ved Universitetet i Stavanger
  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Institutt for estetiske fag ved OsloMet - storbyuniversitetet

Inger Anne Utvåg

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Institutt for estetiske fag ved OsloMet - storbyuniversitetet
1 - 2 av 2