Cristin-prosjekt-ID: 415401
Sist endret: 16. oktober 2009, 00:00

Cristin-prosjekt-ID: 415401
Sist endret: 16. oktober 2009, 00:00
Prosjekt

Entreprenørskap gjennom studentbedrift

prosjektleder

Anne Merete Selvik Ask
ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder

Klassifisering

Vitenskapsdisipliner

Fagdidaktikk

Emneord

Innovasjon • Entreprenørskap • Mat og helse • Økonomi

Tidsramme

Avsluttet
Start: 1. august 2008 Slutt: 31. desember 2011

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Entreprenørskap gjennom studentbedrift

Sammendrag

Entreprenørskap gjennom studentbedrift er et forsknings- og utviklingsarbeid ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring ved Universitetet i Agder. Studenter ved fagseksjon for ernæring og folkehelse har siden 2003 fått mulighet til å drive studentbedrift som eksamen i et emne. Dette er et konsept som vi har utviklet sammen med studentene. Vårt forskningsprosjekt innhenter data som viser studentenes opplevelse av entreprenørskap og belyser hvilken nytte studentene i ettertid har hatt av sin erfaring med studentbedrift på UiA.

Vitenskapelig sammendrag

Entreprenørskap gjennom studentbedrift er et forsknings- og utviklingsarbeid ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring ved Universitetet i Agder. Studenter ved fagseksjon for ernæring og folkehelse har siden 2003 fått mulighet til å drive studentbedrift som eksamen i et emne. Dette er et konsept som vi har utviklet sammen med studentene. Vårt forskningsprosjekt innhenter data som viser studentenes opplevelse av entreprenørskap og belyser hvilken nytte studentene i ettertid har hatt av sin erfaring med studentbedrift på UiA.

Tittel

Entrepreneurship through Student Enterprise

Sammendrag

The Knowledge Promotion Reform was introduced in 2006. In the curriculum for the subject Food and Health, entrepreneurship is part of the main subject area Food and Consumption. Competence aims in the subject require the pupils to develop, produce, prepare product information and advertise for a product. Students in Food and Health at the University of Agder, get an introduction to entrepreneurship and an assignment where they have to show entrepreneurship. They may also choose to run a student enterprise as part of their exam. For six years, we have been running entrepreneurship as a development project, now we have launched a research project: Entrepreneurship through Student Enterprise. Our main aim is to examine what use this experience has been for the students. Our research builds on written exams, oral presentations and extensive observations of student activities and questionnaires. Entrepreneurship gives creative and active students, who take responsibility for their own learning. They acquire professional knowledge, learn cooperation and problem solving. These results coincide with the results of other researchers.

Vitenskapelig sammendrag

The Knowledge Promotion Reform was introduced in 2006. In the curriculum for the subject Food and Health, entrepreneurship is part of the main subject area Food and Consumption. Competence aims in the subject require the pupils to develop, produce, prepare product information and advertise for a product. Students in Food and Health at the University of Agder, get an introduction to entrepreneurship and an assignment where they have to show entrepreneurship. They may also choose to run a student enterprise as part of their exam. For six years, we have been running entrepreneurship as a development project, now we have launched a research project: Entrepreneurship through Student Enterprise. Our main aim is to examine what use this experience has been for the students. Our research builds on written exams, oral presentations and extensive observations of student activities and questionnaires. Entrepreneurship gives creative and active students, who take responsibility for their own learning. They acquire professional knowledge, learn cooperation and problem solving. These results coincide with the results of other researchers.

prosjektdeltakere

prosjektleder
Aktiv cristin-person

Anne Merete Selvik Ask

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder

Ingebjørg Aarek

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder
1 - 2 av 2

Resultater Resultater

Entreprenørskap.

Ask, Anne S.; Aarek, Ingebjørg. 2010, Studietur til UiA for University College Nord Jylland. UIAPoster

Entreprenørskap fra grunnskole til universitet - faglig læring og personlig utvikling.

Ask, Anne S.; Aarek, Ingebjørg. 2010, FoU-dagen 2010. UIAPoster

Entreprenørskap gjennom studentbedrift - Faglig læring og personlig utvikling.

Ask, Anne S.; Aarek, Ingebjørg. 2010, 11.nordisk læreruddannelseskonferece 2010. UIAPoster

Entreprenørskap gjennom studentbedrift - en metode for faglig læring og personlig utvikling.

Ask, Anne S.; Aarek, Ingebjørg. 2010, Tapir Akademisk Forlag. UIAVitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
1 - 5 av 8 | Neste | Siste »