Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Cristin-prosjekt-ID:
415693
Sist endret:
10. desember 2007, 00:00
Historikk
Cristin-prosjekt-ID:
415693
Sist endret:
10. desember 2007, 00:00
Prosjekt
Molekylærmikrobiologiske studier av melkesyrebakterier for bioteknologisk anvendelse
prosjektleder
prosjektleder
Ingolf Nes
ved Kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet
prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet
Realfag og teknologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Klassifisering
Klassifisering
Vitenskapsdisipliner
Biokjemi
Tidsramme
Tidsramme
Avsluttet
Start:
1. januar 2000
Slutt:
31. desember 2003
Beskrivelse
Beskrivelse
Norsk
Engelsk
Tittel
Molekylærmikrobiologiske studier av melkesyrebakterier for bioteknologisk anvendelse
Sammendrag
Lactic acid bacteria have obtained much attention in microbial biotechnology due to their importance in food and feed fermentation. The recent concern of "new" and increased frequency of pathogenic bacteria in food as well as the problems with "new" antibiotic resistant bacteria in the environment (also food) of man has triggered study of new means how to fight these serious problems. The present project will continue the effort to make lactic acid bacteria more versatile in application in improving the microbial quality of food. Work on the antimicrobioal peptides (bacteriocins) will continue in order to find ways to make bacteriocins more efficient in conditions. The activity is considerably reduced in a food product for reasons that are basically unknown. The project will be of a key issue to investigate the presence or absence of targe molecules (receptors or docking molecules) in bacteria.
Vis
fullstendig beskrivelse
Vitenskapelig sammendrag
Lactic acid bacteria have obtained much attention in microbial biotechnology due to their importance in food and feed fermentation. The recent concern of "new" and increased frequency of pathogenic bacteria in food as well as the problems with "new" antibiotic resistant bacteria in the environment (also food) of man has triggered study of new means how to fight these serious problems. The present project will continue the effort to make lactic acid bacteria more versatile in application in improving the microbial quality of food. Work on the antimicrobioal peptides (bacteriocins) will continue in order to find ways to make bacteriocins more efficient in conditions. The activity is considerably reduced in a food product for reasons that are basically unknown. The project will be of a key issue to investigate the presence or absence of targe molecules (receptors or docking molecules) in bacteria.
Vis
fullstendig beskrivelse
Tittel
Molecular microbiology studies with emphasis on the industrial important lactic acid bacteria
prosjektdeltakere
prosjektdeltakere
prosjektleder
Ingolf Nes
Prosjektleder
ved Kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Janet Blatny
Prosjektdeltaker
ved Realfag og teknologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
May-Britt Selvåg Hovet
Prosjektdeltaker
ved Kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Bao Dung Diep
Prosjektdeltaker
ved Kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
1
-
4
av
4