Sammendrag
Prosjektets hovedmål er å bedre utnyttelsen av pelsdyrskrotter, kadaver og
bioprodukter fra slakteri som fôr til pelsdyr gjennom å undersøke hvilke
konserveringsmetoder og behandlingsmetoder som egner seg best i forhold til
næringsinnhold, anvendelighet, krav fra myndighetene og økonomi og dermed
sikre framtidig tilgang på råstoff til pelsdyr og bidra til fortsatt
gjenvinning av pelsdyrskrotter og avfall fra slakteriene som fôr.
Delmål 1: Avklare brukspotensiale og anvendelighet av destruksjonsmasse laget
av husdyrkadaver og pelsdyrskrotter. Sammenligne konserveringsmetoder i
forhold til næringsinnhold for pelsdyr og økonomi i pelsdyrfôrproduksjonen.
2. Utvikle en fermenteringsmetode for destruksjonsmasse laget av
pelsdyrskrotter og kadaver. Finne en velegnet karbohydratkilde som
næringskilde for startkulturen.
3. Undersøke hvilke muligheter som finnes for å unngå eller bøte på reduksjonen
i proteinfordøyelighet som skjer ved varmebehandlingen av massen.
4. Finne optimal innblanding av destruksjonsmasse/mel i forhold til
næringsbehov og smakspreferanser hos sølvrev, blårev og mink
Vis fullstendig beskrivelse
Vitenskapelig sammendrag
Prosjektets hovedmål er å bedre utnyttelsen av pelsdyrskrotter, kadaver og
bioprodukter fra slakteri som fôr til pelsdyr gjennom å undersøke hvilke
konserveringsmetoder og behandlingsmetoder som egner seg best i forhold til
næringsinnhold, anvendelighet, krav fra myndighetene og økonomi og dermed
sikre framtidig tilgang på råstoff til pelsdyr og bidra til fortsatt
gjenvinning av pelsdyrskrotter og avfall fra slakteriene som fôr.
Delmål 1: Avklare brukspotensiale og anvendelighet av destruksjonsmasse laget
av husdyrkadaver og pelsdyrskrotter. Sammenligne konserveringsmetoder i
forhold til næringsinnhold for pelsdyr og økonomi i pelsdyrfôrproduksjonen.
2. Utvikle en fermenteringsmetode for destruksjonsmasse laget av
pelsdyrskrotter og kadaver. Finne en velegnet karbohydratkilde som
næringskilde for startkulturen.
3. Undersøke hvilke muligheter som finnes for å unngå eller bøte på reduksjonen
i proteinfordøyelighet som skjer ved varmebehandlingen av massen.
4. Finne optimal innblanding av destruksjonsmasse/mel i forhold til
næringsbehov og smakspreferanser hos sølvrev, blårev og mink
Vis fullstendig beskrivelse