Cristin-prosjekt-ID: 415724
Sist endret: 11. desember 2013, 15:49

Cristin-prosjekt-ID: 415724
Sist endret: 11. desember 2013, 15:49
Prosjekt

Virkning av ulik fôrstyrke på fôrforbruk, slakte- og kjøttkvalitet hos Charolais x NFR, Blonde d'Aquitaine x NRF og NFR

prosjektleder

Jan Berg
ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Klassifisering

Vitenskapsdisipliner

Andre landbruksfag

Tidsramme

Avsluttet
Start: 1. januar 2002 Slutt: 31. desember 2004

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Virkning av ulik fôrstyrke på fôrforbruk, slakte- og kjøttkvalitet hos Charolais x NFR, Blonde d'Aquitaine x NRF og NFR

Sammendrag

Hovedformålet med forsøket er å sammenligne produksjonsegenskaper som fôrforbruk, tilvekst og slaktekvalitet mellom kjøttferasene Charolais og Blonde d'Aquitaine i kryssing med NRF, og med rein NRF. I tillegg vil forsøket undersøke slaktekvalitetsegenskapene hos sugekalver etter Charolais- og Blonde d'Aquitaine kryssingskviger. Kjøttkvalitet (mørhet) vil bli målt hos alle okseslakt som en rutineanalyse.

Vitenskapelig sammendrag

Hovedformålet med forsøket er å sammenligne produksjonsegenskaper som fôrforbruk, tilvekst og slaktekvalitet mellom kjøttferasene Charolais og Blonde d'Aquitaine i kryssing med NRF, og med rein NRF. I tillegg vil forsøket undersøke slaktekvalitetsegenskapene hos sugekalver etter Charolais- og Blonde d'Aquitaine kryssingskviger. Kjøttkvalitet (mørhet) vil bli målt hos alle okseslakt som en rutineanalyse.

prosjektdeltakere

prosjektleder

Jan Berg

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
1 - 1 av 1