Cristin-prosjekt-ID: 415855
Sist endret: 13. desember 2004, 00:00

Cristin-prosjekt-ID: 415855
Sist endret: 13. desember 2004, 00:00
Prosjekt

Konsumentpreferanser for matkvalitetsegenskaper: Analysemetoder og anvendelser

prosjektleder

Kyrre Rickertsen
ved Handelshøgskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Veterinærhøgskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Klassifisering

Vitenskapsdisipliner

Økonomi

Emneord

Matvarer

Tidsramme

Avsluttet
Start: 1. august 2004 Slutt: 15. september 2006

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Konsumentpreferanser for matkvalitetsegenskaper: Analysemetoder og anvendelser

Sammendrag

Vi utvikler og bruker nye eksperimentelle metoder for å finne konsumentenes betalingsvillighet for egenskaper ved matvarer. Vi ser på to typer markedseksperimenter: eksperimentelle auksjoner og valgeksperimeter med gitte priser. Begge metodene blir drøftet teoretisk og vi gjennomfører ulike empiriske tester av metodenes egenskaper. Vi anvender markedseksperimentene til å se på 1) mørhet hos biff, 2) rødfarge hos laks, 3) økologisk laks, og 4) økologiske epler.

Vitenskapelig sammendrag

Vi utvikler og bruker nye eksperimentelle metoder for å finne konsumentenes betalingsvillighet for egenskaper ved matvarer. Vi ser på to typer markedseksperimenter: eksperimentelle auksjoner og valgeksperimeter med gitte priser. Begge metodene blir drøftet teoretisk og vi gjennomfører ulike empiriske tester av metodenes egenskaper. Vi anvender markedseksperimentene til å se på 1) mørhet hos biff, 2) rødfarge hos laks, 3) økologisk laks, og 4) økologiske epler.

Tittel

Assessing Consumer Preferences for Food Quality Attributes: Methods and Applications

prosjektdeltakere

prosjektleder

Kyrre Rickertsen

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Handelshøgskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Aktiv cristin-person

Frode Alfnes

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Handelshøgskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
1 - 2 av 2

Resultater Resultater

Discounting Spotted Apples: Investigating Consumers' Willingness to Accept Cosmetic Damage in an Organic Product.

Yue, Chengyan; Alfnes, Frode; Jensen, Helen H.. 2009, Journal of Agricultural and Applied Economics. NMBU, ISUVitenskapelig artikkel

Merkevarebygging rundt dyrevelferd, - vil forbrukarane betale?

Olesen, Ingrid; Alfnes, Frode; Rørå, Anna Maria Bencze; Navrud, Ståle; Kolstad, Kari. 2006, Programkonferansen Havbruk. NMBU, NOFIMA, ANDREINSTPoster

Economic values of fish walfare, and application of market experiments.

Olesen, Ingrid; Alfnes, Frode; Rørå, Anna Maria Bencze; Navrud, Ståle; Kolstad, Kari. 2006, EURSAFE 2006. NMBU, NOFIMA, ANDREINSTVitenskapelig foredrag
1 - 5 av 17 | Neste | Siste »