Cristin-prosjekt-ID: 432951
Sist endret: 9. januar 2018 09:09

Cristin-prosjekt-ID: 432951
Sist endret: 9. januar 2018 09:09
Prosjekt

Entreprenørskap i yrkesfaglærerutdanningen i restaurant og - matfag

prosjektleder

Eldbjørg Marie Schön
ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning ved OsloMet - storbyuniversitetet

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Institutt for yrkesfaglærerutdanning ved OsloMet - storbyuniversitetet

Klassifisering

Vitenskapsdisipliner

Fagdidaktikk

Emneord

Restaurant- og matfag • Entreprenørskap • Yrkesfaglig veiledning

Kontaktinformasjon

Telefon
92656698
Sted
Eldbjørg Schön

Tidsramme

Avsluttet
Start: 2. mai 2011 Slutt: 31. juli 2016

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Entreprenørskap i yrkesfaglærerutdanningen i restaurant og - matfag

Sammendrag

Formålet er å undersøke hva studenter på Yrkesfaglærerutdanningen i Restaurant og matfag (YFLRM) ) mener om av Studentbedrift ( SB),relevans for å kunne lede opplæring i og arbeidet med Ungdomsbedrift ( UB)i videregående skole. Problemstillingen: Mener yrkesfaglærerstudentene at deltagelse i studentbedrift i YFLRM er relevant for egen bruk i arbeidet med ungdomsbedrift i RM – fag i videregående skole? Resultatene planlegges analysert i to hovedgrupper: • Tekstanalyse der materialet kategoriseres, systematiseres og analyseres • Kvantitativ undersøkelse, der resultatet presenteres i form av tabeller og mål for sentraltendens

Vitenskapelig sammendrag

Formålet er å undersøke hva studenter på Yrkesfaglærerutdanningen i Restaurant og matfag (YFLRM) ) mener om av Studentbedrift ( SB),relevans for å kunne lede opplæring i og arbeidet med Ungdomsbedrift ( UB)i videregående skole. Problemstillingen: Mener yrkesfaglærerstudentene at deltagelse i studentbedrift i YFLRM er relevant for egen bruk i arbeidet med ungdomsbedrift i RM – fag i videregående skole? Resultatene planlegges analysert i to hovedgrupper: • Tekstanalyse der materialet kategoriseres, systematiseres og analyseres • Kvantitativ undersøkelse, der resultatet presenteres i form av tabeller og mål for sentraltendens

Metode

Kvantitativ metode: 67 spørreskjema f.d. vg.skole

Kvantitativ metode (telefonintervju): 102 vgs. 

Kvalitativ metode: analyse av 27 refleksjonsnotater fra tidligere studenter. -  

Kvalitativ metode: 7 semistrukturert intervju - spørreundersøkelse i en YFLRM.

Strukturert litteratursøk (Patton, 2002) i 4 litteraturdatabaser

 

 

 

 

 

 

Utstyr

i.r.

prosjektdeltakere

prosjektleder
Aktiv cristin-person

Eldbjørg Marie Schön

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning ved OsloMet - storbyuniversitetet
Aktiv cristin-person

Halvor Spetalen

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning ved OsloMet - storbyuniversitetet

Frank Cullen

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Dublin Institute of Technology

Markus Pietzka

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Universität Wien
Aktiv cristin-person

Ursula-Georgine Småland Goth

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Institutt for yrkesfaglærerutdanning ved OsloMet - storbyuniversitetet
1 - 5 av 5

Resultater Resultater

Pedagogisk entrepreneurskap.

Schön, Eldbjørg Marie. 2015, NORDIC VOCATIONAL TEACHER EDUCATION Årskonferanse 2015. OSLOMETVitenskapelig foredrag

”Learning by doing”: Studentbedrift en tilnærming til entreprenørskap i yrkesfaglærerutdannelsen?

Goth, Ursula-Georgine Småland; Schøn, Eldbjørg. 2014, Nordic Journal of Vocational Education and Training. OSLOMETVitenskapelig oversiktsartikkel/review

Kan markedets behov formidles? Formidling av entreprenørskap i yrkesfaglærerutdanning.

Schøn, Eldbjørg; Goth, Ursula-Georgine Småland. 2014, NORDYRK 2014. OSLOMETVitenskapelig foredrag

Learning by doing.

Schøn, Eldbjørg; Goth, Ursula-Georgine Småland. 2014, Nordic Work Life Conference 2014. OSLOMETVitenskapelig foredrag

Hvilken type entreprenørskap trenger Yrkesfaglærerutdanningen i Restaurant og matfag i utdanningen i fremtiden?

Goth, Ursula-Georgine Småland; Schøn, Eldbjørg. 2014, YFL forskningskonferanse . OSLOMETVitenskapelig foredrag
1 - 5 av 5