Cristin-prosjekt-ID: 563200
Registrert av: SPREK Sist endret: 15. november 2017 00:00 Sist endret av: ukjent
Cristin-prosjekt-ID: 563200
Registrert av: SPREK Sist endret: 15. november 2017 00:00 Sist endret av: ukjent
Prosjekt

Effekten av marint proteinhydrolysat på blodsukker etter måltid

prosjektleder

Dag Arne Lihaug Hoff
ved Universitetet i Bergen

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Universitetet i Bergen

forskningsansvarlige enheter

  • Ålesund sjukehus

Godkjenninger

  • Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK) - 2017/1794

Kategorier

Helseprosjekttype

Annet klinisk behandlingsstudium

Tidsramme

Aktivt
Start: 16. oktober 2017 Slutt: 16. oktober 2032

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Effekten av marint proteinhydrolysat på blodsukker etter måltid

Populærvitenskapelig sammendrag

Vil eit tilskot av marint protein hydroloysat frå kvit fisk (protein spalta til mindre deler - kalla peptid) gje eit raskare fall i blodsukker etter et standardisert frukostmåltid. Dette ynskjer vi å undersøke i en populasjon av friske yngre og eldre personar. Vi vil gjere det på ein måte kor deltakaren er ukjent med kva dei får dei to ulike testdagane, såkalla i tilfeldig (randomisert) cross-over studiedesign. Dette vil bidra til ny kunnskap om verknadmekanismar til marint peptid gitt som eit tilskot til den dagleg næring.

prosjektdeltakere

prosjektleder

Dag Arne Lihaug Hoff

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Universitetet i Bergen
  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Helse Møre og Romsdal HF

Silje Thorstensen

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Helse Bergen HF - Haukeland universitetssykehus

Jan Gunnar Hatlebakk

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Helse Bergen HF - Haukeland universitetssykehus

Trygve Hausken

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Helse Bergen HF - Haukeland universitetssykehus

Gülen Arslan Lied

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Helse Bergen HF - Haukeland universitetssykehus
1 - 5 av 7 | Neste | Siste »