Cristin-resultat-ID: 1075711
Sist endret: 31. mai 2017, 08:34
NVI-rapporteringsår: 2014
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2014

A comparison of methods for analyzing multivariate sensory data in designed experiments - A case study of salt reduction in liver paste

Bidragsytere:
  • Tormod Næs
  • Oliver Tomic
  • Kirsti Greiff og
  • Kari Thyholt

Tidsskrift

Food Quality and Preference
ISSN 0950-3293
e-ISSN 1873-6343
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2014
Publisert online: 2013
Trykket: 2014
Volum: 33
Sider: 64 - 73
Open Access

Importkilder

Scopus-ID: 2-s2.0-84890160009
Isi-ID: 000330150500007

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

A comparison of methods for analyzing multivariate sensory data in designed experiments - A case study of salt reduction in liver paste

Sammendrag

This paper presents a comparison of different methods for analyzing designed experiments. The methods used are based on PCA, PLS and ANOVA, used either separately or in combination. Special emphasis will be on how to obtain information about medium and less important factors in the presence of very dominating ones. It will be shown that this could be done by splitting the dataset in two. Our propositions will be illustrated on a data set obtained for studying the effect of salt reduction in liver paste.

Bidragsytere

Tormod Næs

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Råvare og prosess ved NOFIMA
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Københavns Universitet
Aktiv cristin-person

Oliver Tomic

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sensorikk, forbruker og innovasjon ved NOFIMA

Kirsti Greiff

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Kari Thyholt

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Mills DA
1 - 4 av 4