Cristin-resultat-ID: 1154009
Sist endret: 22. september 2021, 13:42
Resultat
Rapport
2012

Blodtapping av torsk - bløggemetoder og tid før bløgging eller direktesløying

Bidragsytere:
  • Leif Akse
  • Sjurdur Joensen
  • Karsten Heia
  • Torbjørn Tobiassen
  • Agnar Holten Sivertsen og
  • Pål Anders Wang

Utgiver/serie

Utgiver

Nofima AS

Serie

Nofima rapportserie
ISSN 1890-579X

Om resultatet

Rapport
Publiseringsår: 2012
Hefte: 19/2012
Antall sider: 20
ISBN: 978-82-7251-988-8
Open Access

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Blodtapping av torsk - bløggemetoder og tid før bløgging eller direktesløying

Sammendrag

Både bløggemetode og tid fra opptak av fisken til blodtapping starter har betydning for hvor godt utblødd fisken blir. Forsøket dokumenterer dette for vanlig anvendte bløggemetoder og for tider fra opptak til bløgging som er realistiske i kommersielt torskefiske. Når torsk ble bløgget levende umiddelbart etter opptak gav totrinns bløggemetoder (en-snitts, to-snitts, strupekutt og gjellekutt), der fisken først ble bløgget og utblødd, og deretter sløyd, bedre utblødning enn direktesløying. Ved 30 minutter eller lengre tid før blodtappingen startet, var det ikke tilsvarende entydig forhold mellom metodene. Blodtappingen ble dårligere avhengig av økende tid fra opptak av fisken til bløgging. Det var signifikant (p

Bidragsytere

Leif Akse

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sjømatindustri ved NOFIMA

Sjúrður Joensen

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Sjurdur Joensen
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sjømatindustri ved NOFIMA

Karsten Heia

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sjømatindustri ved NOFIMA

Torbjørn Inge Tobiassen

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Torbjørn Tobiassen
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sjømatindustri ved NOFIMA

Agnar Holten Sivertsen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sjømatindustri ved NOFIMA
1 - 5 av 6 | Neste | Siste »