Cristin-resultat-ID: 1334826
Sist endret: 17. mars 2017, 14:14
NVI-rapporteringsår: 2016
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2016

Ruminal and intestinal protein degradability of various seaweed species measured in situ in dairy cows

Bidragsytere:
  • Usama Tayyab
  • Margarita Novoa-Garrido
  • Michael Roleda
  • Vibeke Lind og
  • Martin Riis Weisbjerg

Tidsskrift

Animal Feed Science and Technology
ISSN 0377-8401
e-ISSN 1873-2216
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2016
Volum: 213
Sider: 44 - 54

Importkilder

Scopus-ID: 2-s2.0-84957436927

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Ruminal and intestinal protein degradability of various seaweed species measured in situ in dairy cows

Sammendrag

The use of seaweeds in animal diets is not new. However, little is known about the feed value of seaweed, both in terms of chemical composition and protein digestibility, and regarding variation between species and season. In this study, eight seaweed species of the genus Acrosiphonia, Alaria, Laminaria, Mastocarpus, Palmaria, Pelvetia, Porphyra, and Ulva were sampled in spring (March) and autumn (October and November) 2014 at the coast of Bodø in Northern Norway, and were analysed for chemical composition, in situ rumen degradability and total tract crude protein (CP) digestibility. Ash content in dry matter (DM) was generally high (overall mean 190 g/kg in DM) and varied considerably, between species (P

Bidragsytere

Usama Tayyab

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Aarhus Universitet
Aktiv cristin-person

Margarita Novoa-Garrido

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Norsk institutt for bioøkonomi

Michael Roleda

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Divisjon for bioteknologi og plantehelse ved Norsk institutt for bioøkonomi

Vibeke Lind

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Divisjon for matproduksjon og samfunn ved Norsk institutt for bioøkonomi

Martin Riis Weisbjerg

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Aarhus Universitet
1 - 5 av 5