Cristin-resultat-ID: 1693935
Sist endret: 25. april 2019, 15:22
Resultat
Rapport
2019

"Herre i egen Leilighet" en oppsummering av erfaringer med flytting av Løvetanne Bofelleskap til egne leiligheter på Vikatunet.

Bidragsytere:
  • Oddbjørn Johansen og
  • Odd Morten Mjøen

Utgiver/serie

Utgiver

Nord universitet
NVI-nivå 0

Om resultatet

Rapport
Publiseringsår: 2019
Antall sider: 31
ISBN: 978-82-7456-807-5

Klassifisering

Fagfelt (NPI)

Fagfelt: Psykiatri
- Fagområde: Medisin og helsefag

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

"Herre i egen Leilighet" en oppsummering av erfaringer med flytting av Løvetanne Bofelleskap til egne leiligheter på Vikatunet.

Sammendrag

NTNU samfunnsforskning, NTNU og Nord universitet har i perioden 2015–2018 samarbeidet med seks kommuner i Trøndelag vedrørende prosjektet «Omfattende tjenester i andres hjem: Brukeres, ansattes, pårørendes og kommuners perspektiv». Namsos kommune har vært en av de seks kommunene. Selve forskningsprosjektet har hatt støtte fra forskningsrådets program PraksisVel. Et sentralt mål med prosjektet har vært å bringe forskning, utdanning og praksis innen velferdsfeltet nærmere sammen. I løpet av den perioden forskningsprosjektet har pågått har Namsos kommune gjort relativt store endringer vedrørende bo- og oppfølgingstilbudet til menneskene i et av sine bofelleskap. Bofelleskapet Løvetanna som var et botilbud for personer med alvorlige psykisk lidelse ble lagt ned, og brukerne flyttet til samlokaliserte leiligheter i en annen del av byen. Som et ledd i samarbeidet mellom Namsos kommune og forskningsprosjektet «Omfattende tjenester i andres hjem» hadde kommunen et ønske om en nærmere undersøkelse om hvordan brukere, pårørende, ledere og ansatte hadde opplevd flytteprosessen.

Bidragsytere

Aktiv cristin-person

Oddbjørn Johansen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap ved Nord universitet

Odd Morten Mjøen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for sosialt arbeid ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
1 - 2 av 2