Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Historikk
Cristin-resultat-ID:
1839456
Sist endret:
9. mars 2023, 10:06
Resultat
Poster
2020
Environmental footprint of high-pressure processing of Ready to Eat products
Mafalda Diana Das Dores Rocha E Silva
Erik Svanes
Hanne Møller
og
Clara Valente
Presentasjon
Presentasjon
Navn på arrangementet: 12th International Conference on Life cycle Assessment of Food
Sted: Berlin
Dato fra:
13. oktober 2020
Dato til:
16. oktober 2020
Arrangør:
Arrangørnavn: LCA Foods
Om resultatet
Om resultatet
Poster
Publiseringsår: 2020
Beskrivelse
Beskrivelse
Engelsk
Tittel
Environmental footprint of high-pressure processing of Ready to Eat products
Sammendrag
Purpose: The goal of the study was to investigate the environmental impact contribution of adding high pressure processing (HPP) to ready to eat and pre-prepped meal manufacturing processes and its potential benefits. Ready-to-eat foods are a growing segment within the food industry. Improving food shelf-life and food security have been on the food industry’s agenda for over a century. Method: The scope encompasses a cradle to gate for common pre-prepped meals and drinks in Norway. Results and conclusions: The findings point toward a meagre investment of environmental burdens with greater benefits if downstream food loss is reduced.
Vis
fullstendig beskrivelse
Bidragsytere
Bidragsytere
Mafalda Diana Das Dores Rocha E Silva
Forfatter
Erik Svanes
Forfatter
ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning
Hanne Møller
Forfatter
ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning
Forfatter
ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Clara Valente
Forfatter
ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning
1
-
4
av
4