Cristin-resultat-ID: 1839456
Sist endret: 14. oktober 2020, 11:22
Resultat
Poster
2020

Environmental footprint of high-pressure processing of Ready to Eat products

Bidragsytere:
  • Mafalda Diana Das Dores Rocha E Silva
  • Erik Svanes
  • Hanne Møller og
  • Clara Valente

Presentasjon

Navn på arrangementet: 12th International Conference on Life cycle Assessment of Food
Sted: Berlin
Dato fra: 13. oktober 2020
Dato til: 16. oktober 2020

Arrangør:

Arrangørnavn: LCA Foods

Om resultatet

Poster
Publiseringsår: 2020

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Environmental footprint of high-pressure processing of Ready to Eat products

Sammendrag

Purpose: The goal of the study was to investigate the environmental impact contribution of adding high pressure processing (HPP) to ready to eat and pre-prepped meal manufacturing processes and its potential benefits. Ready-to-eat foods are a growing segment within the food industry. Improving food shelf-life and food security have been on the food industry’s agenda for over a century. Method: The scope encompasses a cradle to gate for common pre-prepped meals and drinks in Norway. Results and conclusions: The findings point toward a meagre investment of environmental burdens with greater benefits if downstream food loss is reduced.

Bidragsytere

Aktiv cristin-person

Mafalda Diana Das Dores Rocha E Silva

  • Tilknyttet:
    Forfatter

Erik Svanes

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning

Hanne Møller

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Clara Valente

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning
1 - 4 av 4