Cristin-resultat-ID: 1847563
Sist endret: 22. januar 2021, 14:44
NVI-rapporteringsår: 2020
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2020

Differentiation in the Atlantic salmon industry: A synopsis

Bidragsytere:
  • Andreea-Laura Cojocaru
  • Audun Iversen og
  • Ragnar Tveterås

Tidsskrift

Aquaculture Economics & Management
ISSN 1365-7305
e-ISSN 1551-8663
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2020
Publisert online: 2020

Importkilder

Scopus-ID: 2-s2.0-85095728247

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Differentiation in the Atlantic salmon industry: A synopsis

Sammendrag

The value chain for farmed salmon has experienced substantial changes over the past decades as a result of innovation in production technology, logistics, distribution and marketing that have helped facilitate the rapid production growth. The high level of control over the production environment in principle makes it possible for Atlantic salmon to be tailored on a number of product attributes or dimensions in response to requirements from different customer groups. However, when compared to meat production, differentiation in farmed salmon remains limited, pointing to a still immature industry. Based primarily on interviews with Norwegian producers, we offer an overview of the prominent differentiation strategies today and discuss barriers to further differentiation.

Bidragsytere

Andreea-Laura Cojocaru

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Avd. for innovasjon, led. og mark.føring ved Universitetet i Stavanger

Audun Iversen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Næringsøkonomi ved NOFIMA

Ragnar Tveterås

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Avd. for innovasjon, led. og mark.føring ved Universitetet i Stavanger
1 - 3 av 3