Cristin-resultat-ID: 1888764
Sist endret: 11. februar 2021, 10:35
Resultat
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
2020

Environmental performance of protein from wood compared to other protein sources

Bidragsytere:
  • Andreas Brekke
  • Ellen Soldal
  • Ingunn Saur Modahl
  • Fredrik Moltu Johnsen og
  • Clara Valente

Bok

12th International Conference on Life Cycle Assessment of Food (LCAFood2020)
ISBN:
  • 978-82-17-00598-8

Utgiver

German Institute of Food Technologies (DIL), Quakenbrück, Germany

Om resultatet

Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Publiseringsår: 2020
ISBN:
  • 978-82-17-00598-8

Klassifisering

Fagfelt (NPI)

Fagfelt: Tverrfaglig naturvitenskap og medisin
- Fagområde: Realfag og teknologi

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Environmental performance of protein from wood compared to other protein sources

Sammendrag

Europe is experiencing a protein deficit, which largely is filled by importing protein products, especially from the US and South America. For fish feed, the protein deficit will likely increase in the coming years, due to restrictions on the use of fishmeal from wild caught fish. Both increased soybean production on the American continent and increased production of fishmeal from wild caught fish are known to lead to detrimental environmental impacts. There is therefore a need to find alternative and more environmentally sustainable protein sources. So-called single cell protein (SCP), i.e. protein made from microorganisms, may provide a solution to close the protein gap while imposing relatively low environmental impacts. This paper investigates the environmental performance of a SCP made from wood and compares it to the environmental performance of other protein sources.

Bidragsytere

Andreas Brekke

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning

Ellen Soldal

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning
Aktiv cristin-person

Ingunn Saur Modahl

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning

Fredrik Moltu Johnsen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning

Clara Valente

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NORSUS: Norsk institutt for bærekraftsforskning
1 - 5 av 5

Resultatet er en del av Resultatet er en del av

12th International Conference on Life Cycle Assessment of Food (LCAFood2020).

Eberle, Ulrike; Smetana, Sergiy; Bos, Ulrike. 2020, Populærvitenskapelig bok
1 - 1 av 1