Cristin-resultat-ID: 1990616
Sist endret: 24. februar 2022, 12:49
Resultat
Vitenskapelig foredrag
2021

Smart Knife for Robotic Meat Cutting

Bidragsytere:
  • Alex Mason
  • Dmytro Romanov
  • Luis Eduardo Cordova-Lopez og
  • Olga Korostynska

Presentasjon

Navn på arrangementet: IEEE Sensors 2021
Sted: Sydney
Dato fra: 31. oktober 2021
Dato til: 4. november 2021

Arrangør:

Arrangørnavn: IEEE Sensors

Om resultatet

Vitenskapelig foredrag
Publiseringsår: 2021

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Smart Knife for Robotic Meat Cutting

Sammendrag

Automation is a key enabling technology for efficiency improvement in the meat industry. This paper presents the development of a novel smart knife based on radio-and microwave-frequency sensing, which is suitable for automatic robotised cutting tasks. Partial-least-square regression and neural network prediction models are shown to determine contact of the knife with a work object and depth of cut. Using a water model, the knife can predict contact with 1.81% error, and depth with 2.45 mm (± 0.18 mm) mean error. With pork loin, error in contact detection was 2.92%, and mean depth error was 7.22 mm (± 1.39 mm).

Bidragsytere

Alex Mason

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for maskinteknikk og teknologiledelse ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Dmytro Romanov

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for maskinteknikk og teknologiledelse ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Luis Eduardo Cordova-Lopez

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for maskinteknikk og teknologiledelse ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Olga Korostynska

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for maskin, elektronikk og kjemi ved OsloMet - storbyuniversitetet
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for maskinteknikk og teknologiledelse ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
1 - 4 av 4