Cristin-resultat-ID: 2123724
Sist endret: 7. februar 2023, 13:40
Resultat
Rapport
2023

Filetproduksjon av brosme - En enkel kost-nytte-analyse

Bidragsytere:
  • Leif Grimsmo
  • Magnus Stoud Myhre
  • Tom Ståle Nordtvedt
  • Guro Møen Tveit og
  • Hanne Dalsvåg

Utgiver/serie

Utgiver

SINTEF Ocean AS

Om resultatet

Rapport
Publiseringsår: 2023
Antall sider: 9
ISBN: 978-82-14-07951-7
Open Access

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Filetproduksjon av brosme - En enkel kost-nytte-analyse

Sammendrag

Brosme (brosme brosme) benyttes i dag hovedsakelig som råvare til produksjon av tørrfisk og klippfisk, men det er et mål å øke verdiskapningen fra denne arten. En mulighet til å øke verdiskapningen er produksjon av filet og filetprodukter av brosme. For å vurdere lønnsomheten av filetproduksjon opp mot de tradisjonelle anvendelsene ble det gjennomført produksjonsforsøk ved anlegget Gunnar Klo AS i Myre mars 2022. Utbyttet på ulike filetprodukt en får ved filetering vil være et viktig grunnlag for å bestemme den mest lønnsomme anvendelsen av brosme. Denne rapporten tar utgangspunkt i utbyttene av filetprodukter en fikk under forsøkene ved Gunnar Klo AS. Kvalitet- og størrelse er svært viktig i forhold til økonomi ved filetproduksjon av brosme. Med rett kvalitet og riktig størrelse vil det sannsynligvis være mulig å oppnå akseptable priser gjennom god markedsføring og distribusjon av filetprodukter av brosme.

Bidragsytere

Leif Grimsmo

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Magnus Stoud Myhre

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Klima og miljø ved SINTEF Ocean

Tom Ståle Nordtvedt

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean
Aktiv cristin-person

Guro Møen Tveit

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Hanne Dalsvåg

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean
1 - 5 av 5