Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Historikk
Cristin-resultat-ID:
986711
Sist endret:
25. november 2013, 10:18
NVI-rapporteringsår:
2013
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2013
A comparison of two new take-away strategies and their relation to rating and ranking of extrinsic properties of dry cured ham
Tormod Næs
Erminio Monteleone
Anne Segtnan
og
Margrethe Hersleth
Tidsskrift
Tidsskrift
Food Quality and Preference
ISSN 0950-3293
e-ISSN 1873-6343
NVI-nivå 1
Finn i kanalregisteret
Om resultatet
Om resultatet
Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2013
Volum: 27
Hefte: 1
Sider: 63 - 71
Open Access
Lenker
Lenker
original online (doi)
https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2012.06.001
Institusjonsarkiv
hdl.handle.net/11250/2484859
Importkilder
Importkilder
Scopus-ID: 2-s2.0-84864057697
Isi-ID: 000309312500008
Beskrivelse
Beskrivelse
Engelsk
Tittel
A comparison of two new take-away strategies and their relation to rating and ranking of extrinsic properties of dry cured ham
Sammendrag
This paper is a study of the relationship between rating, ranking and take-away choices of dry cured ham. Extrinsic attributes related to country of origin, ageing time and price are considered and we study average population results as well as individual differences. Two tests with different sample size and different take-away strategies are explored. The results show that the ranking and rating data provide similar information in both tests. From an average point of view the stated results have also similarities with the take-away results, but with some notable differences. Relatively large individual differences in ranking of the products were observed in the two tests. Another finding in this study is that information about type of meal has a strong effect on the ranks of the products for all responses.
Vis
fullstendig beskrivelse
Bidragsytere
Bidragsytere
Tormod Næs
Forfatter
ved Råvare og prosess ved NOFIMA
Forfatter
ved Københavns Universitet
Erminio Monteleone
Forfatter
ved Università degli Studi di Firenze
Anne Segtnan
Forfatter
ved Sensorikk, forbruker og innovasjon ved NOFIMA
Margrethe Hersleth
Forfatter
ved Sensorikk, forbruker og innovasjon ved NOFIMA
1
-
4
av
4