Cristin-prosjekt-ID: 2575170
Sist endret: 21. mars 2023, 09:12

Cristin-prosjekt-ID: 2575170
Sist endret: 21. mars 2023, 09:12
Prosjekt

Online knowledge and technology transfer – A case study of Ad Voca

prosjektleder

Jo Inge Gåsvær
ved Høgskulen på Vestlandet

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Høgskulen på Vestlandet

Klassifisering

Vitenskapsdisipliner

Informasjons- og kommunikasjonssystemer • Informasjons- og kommunikasjonsvitenskap • Helsefag • Informasjons- og kommunikasjonsteknologi

Emneord

Implementeringsforskning • Helsekommunikasjon • Medisinsk webforskning • Deltakelse • Programvareutvikling

HRCS-forskningsaktivitet

  • 4.3 Innflytelse og påvirkningskraft
  • 7.3 Håndtering og beslutningstaking

Kategorier

Prosjektkategori

  • Doktorgradsprosjekt

Kontaktinformasjon

Telefon
90898031
Sted
Jo Inge Gåsvær

Tidsramme

Aktivt
Start: 21. mars 2023 Slutt: 31. desember 2025

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Online knowledge and technology transfer – A case study of Ad Voca

Populærvitenskapelig sammendrag

Å implementere teknologi i helsetjenestene er en kompleks prosess. Redusert brukervennlighet, sikkerhetsrisiko, inkompatibilitet, kostnader, mangel på klare mål og redusert kommunikasjonsflyt er blant utfordringene rapportert av tjenestene og pasientene. Utfordringene vedvarer på tross av rask utvikling av teknologi for å møte utfordringene i helsetjenestene, bl.a. pandemi, økning i ikke-smittsomme lidelser og økt levealder i befolkningen. Ulike web-løsninger har potensiale for å bedre leveranse og kvalitet på helsetjenestene, uten at slike effekter er godt dokumentert pr. i dag. Noe av utfordringen kan være en fortsatt fragmentering av informasjonsflyten rundt pasientbehandlingen. Ad Voca er en web-plattform som fasiliterer kommunikasjonen mellom interessentene i rehabilitering, og er en del av et ende-ende-system fra henvisningen mottas til helsehjelpen er gjennomført og kan potensielt svare på utfordringene skissert her. Interessentenes behov må adresseres i slike løsninger for å utvikle og implementere enkle og brukervennlige løsninger og sømløs kommunikasjon for å sikre kvalitet og kontrollere kostnader.

 

Dette prosjektet er en del av et doktorgradsstudium på bruk av web-plattformen Ad Voca for digitalt samarbeid mellom pasient, behandlere og andre interessenter for planlegging, gjennomføring, oppfølging og evaluering av rehabiliteringsforløp. Ad Voca er teknisk «klar» for bruk, men vi trenger å utvikle og implementere faglig gode løsninger.

 

Denne studien har som mål å sette søkelys på utviklerne og organisasjonene som bruker løsningen sine syn på kunnskaps- og teknologi- overføring i forbindelse med utvikling, implementering og bruk av Ad Voca. Kunnskapsoverføring handler i denne sammenhengen om overføring av kunnskap i og mellom organisasjoner, mens teknologioverføring handler om bevegelse av knowhow, teknisk kunnskap eller teknologi i og mellom organisasjoner.

 

I den forbindelse vil innsikt i kunnskaps- og teknologi- overføringen hos de enkelte interessentene og mellom dem potensielt kunne gi interessant informasjon om sammenkoblede prosesser som påvirker produktets utvikling og implementering. Forskjeller i egeninteresser og interessenters posisjon kan påvirke på uforutsette og forventede måter. Denne dynamikken kan sammen med selve teknologien påvirke utvikling og implementering gjennom hele prosessen fra idé til hvordan teknologien brukes og videreutvikles. Denne studien vil forsøke å dokumentere denne kompleksiteten og adressere forutsetninger for brukervennlige, sømløse og enkle løsninger som er nyttige for brukerne av løsningen. 

prosjektdeltakere

prosjektleder

Jo Inge Gåsvær

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Høgskulen på Vestlandet

Ilona Heldal

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Høgskulen på Vestlandet

Tobba Therkildsen Sudmann

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Høgskulen på Vestlandet
1 - 3 av 3