Cristin-prosjekt-ID: 2647179
Sist endret: 2. oktober 2023, 16:49

Cristin-prosjekt-ID: 2647179
Sist endret: 2. oktober 2023, 16:49
Prosjekt

Dekontaminering og vekstkontroll av Listeria i lakseprodukter (DekoLaks)

prosjektleder

Sunniva Hoel
ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Klassifisering

Vitenskapsdisipliner

Teknologi

Emneord

Listeria monocytogenes • Atlantisk laks

Kategorier

Prosjektkategori

  • Anvendt forskning

Kontaktinformasjon

Tidsramme

Aktivt
Start: 1. april 2023 Slutt: 31. mars 2025

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Dekontaminering og vekstkontroll av Listeria i lakseprodukter (DekoLaks)

Populærvitenskapelig sammendrag

Prosjektets hovedmål er å teste og dokumentere bruk av barriereteknologi for dekontaminering og vekstkontroll av Listeria i lakseprodukter. I dette prosjektet ønsker vi å teste og dokumentere bruk av barriereteknologi for dekontaminering og vekstkontroll av Listeria i lakseprodukter gjennom produksjonskjeden. Hypotesen er at en indirekte dekontaminering med rensing av prosessvann under utblødning og direkte dekontaminering av fiskens overflate i ulike prosesstrinn etter sløying kan benyttes for å nullstille kontamineringsnivået for å oppnåøkt kontroll med Listeria monocytogenes i lakseprodukter. Slike tiltak er i liten grad kartlagt med hensyn til dokumentert effektog risiko, samt muligheter for implementering i produksjonskjeden.

Vitenskapelig sammendrag

Prosjektets hovedmål er å teste og dokumentere bruk av barriereteknologi for dekontaminering og vekstkontroll av Listeria i lakseprodukter. I dette prosjektet ønsker vi å teste og dokumentere bruk av barriereteknologi for dekontaminering og vekstkontroll av Listeria i lakseprodukter gjennom produksjonskjeden. Hypotesen er at en indirekte dekontaminering med rensing av prosessvann under utblødning og direkte dekontaminering av fiskens overflate i ulike prosesstrinn etter sløying kan benyttes for å nullstille kontamineringsnivået for å oppnåøkt kontroll med Listeria monocytogenes i lakseprodukter. Slike tiltak er i liten grad kartlagt med hensyn til dokumentert effektog risiko, samt muligheter for implementering i produksjonskjeden.

prosjektdeltakere

prosjektleder

Sunniva Hoel

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Jørgen Lerfall

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Anita Nordeng Jakobsen

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Robert Wolff

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved SINTEF Ocean

Andreas Erling Støbakkvik Austnes

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved SINTEF Ocean
1 - 5 av 8 | Neste | Siste »