Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Cristin-prosjekt-ID:
403680
Sist endret:
22. august 2013, 15:41
Historikk
Cristin-prosjekt-ID:
403680
Sist endret:
22. august 2013, 15:41
Prosjekt
Helseeffekter av inntak av fet vs.mager fisk
prosjektleder
prosjektleder
Hege Wergedahl
ved Institutt for idrett, kosthald og naturfag ved Høgskulen på Vestlandet
prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet
prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet
Universitetet i Bergen
Institutt for idrett, kosthald og naturfag ved Høgskulen på Vestlandet
Klassifisering
Klassifisering
Vitenskapsdisipliner
Ernæring
Emneord
Kolesterol • Fisk • Fiskeolje
Kontaktinformasjon
Kontaktinformasjon
hib.no Hege.Wergedahl
Tidsramme
Tidsramme
Avsluttet
Start:
1. oktober 2008
Slutt:
31. desember 2010
Beskrivelse
Beskrivelse
Norsk
Engelsk
Tittel
Helseeffekter av inntak av fet vs.mager fisk
Sammendrag
De helsefremmende effektene av fiskeolje har vært kjent lenge. Det er den senere tid funnet at også fiskeprotein har gunstige helseeffekter. Det er av interesse å undersøke om inntak av mager fisk (inneholder lite fiskeolje) har de samme gunstige effektene på fettinnhold og nivå av betennelses-markører i blod hos friske individer, som inntak av fet fisk. Dette vil bli undersøkt vha et forsøk der deltakerne får tilrettelagt måltider med fet eller mager fisk eller kontrollmåltider over flere uker. Blodprøver vil bli tatt før og etter forsøket.
Vis
fullstendig beskrivelse
Vitenskapelig sammendrag
De helsefremmende effektene av fiskeolje har vært kjent lenge. Det er den senere tid funnet at også fiskeprotein har gunstige helseeffekter. Det er av interesse å undersøke om inntak av mager fisk (inneholder lite fiskeolje) har de samme gunstige effektene på fettinnhold og nivå av betennelses-markører i blod hos friske individer, som inntak av fet fisk. Dette vil bli undersøkt vha et forsøk der deltakerne får tilrettelagt måltider med fet eller mager fisk eller kontrollmåltider over flere uker. Blodprøver vil bli tatt før og etter forsøket.
Vis
fullstendig beskrivelse
Tittel
Health effects of dietary intake of fatty vs lean fish
Sammendrag
The health beneficial effects of fish oil have been known for a long time. Lately, also fish protein has been found to possess favourable health effects. It is of interest to investigate if intake of lean fish (contains only small amounts of fish oil) results in similar beneficial effect on the fat content and on inflammatory parameters in healthy individuals as compared to intake of fatty fish. This will be investigated in an experiment in which the participants will be served meals containing fatty or lean fish or control meals for several weeks. Blood samples will be collected before and after the experiment.
Vis
fullstendig beskrivelse
Vitenskapelig sammendrag
The health beneficial effects of fish oil have been known for a long time. Lately, also fish protein has been found to possess favourable health effects. It is of interest to investigate if intake of lean fish (contains only small amounts of fish oil) results in similar beneficial effect on the fat content and on inflammatory parameters in healthy individuals as compared to intake of fatty fish. This will be investigated in an experiment in which the participants will be served meals containing fatty or lean fish or control meals for several weeks. Blood samples will be collected before and after the experiment.
Vis
fullstendig beskrivelse
prosjektdeltakere
prosjektdeltakere
prosjektleder
Hege Wergedahl
Prosjektleder
ved Institutt for idrett, kosthald og naturfag ved Høgskulen på Vestlandet
Rolf Kristian Berge
Prosjektdeltaker
ved Universitetet i Bergen
1
-
2
av
2