Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Cristin-prosjekt-ID:
404494
Sist endret:
3. desember 2013, 12:14
Historikk
Cristin-prosjekt-ID:
404494
Sist endret:
3. desember 2013, 12:14
Prosjekt
Biprodukter fra potetmelproduksjon
prosjektleder
prosjektleder
Knut Olav Strætkvern
ved Institutt for bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet
prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet
prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet
Høgskolen i Innlandet
Klassifisering
Klassifisering
Vitenskapsdisipliner
Matematikk og naturvitenskap • Analytisk kjemi
Kontaktinformasjon
Kontaktinformasjon
hihm.no knut.stratkvern
vri-innlandet.no/index.php?opti...
Tidsramme
Tidsramme
Avsluttet
Start:
1. mars 2008
Slutt:
31. desember 2009
Beskrivelse
Beskrivelse
Norsk
Tittel
Biprodukter fra potetmelproduksjon
Sammendrag
HOFF Norske Potetindustrier lager en rekke ulike produkter bl.a. potetstivelse ved sin fabrikk i Brumunddal. En stor utfordring for bedriften er kostnadseffektiv håndteringen av de store volumene av potetsaft som oppstår som et biprodukt. I takt med økt kunnskap om stoffene i potet har HOFF ønsket å finne nye anvendelser av biproduktene. Bioteknologimiljøet ved Høgskolen i Hedmark har i flere år arbeidet med skånsom utvinning av de verdifulle proteinene fra potetsaften og å kunne bruke dem i matvarer. Forskningen ved Høgskolen på potetproteiner har bidratt til en kompetanseoverføring til bedriften. Koblingen mellom bedrift og fagmiljøet skjedde med medvirkning fra Kunnskapsparken Hedmark. Spleiselaget bestod av VRI-virkemidlene Personmobilitet og Kompetansemegling, samt bidrag fra Hedmark Fylkeskommune og Innovasjon Norge Oppland. I prosjektet vil utvikle prosesser for raffinerte former av potetprotein.
Vis
fullstendig beskrivelse
Vitenskapelig sammendrag
HOFF Norske Potetindustrier lager en rekke ulike produkter bl.a. potetstivelse ved sin fabrikk i Brumunddal. En stor utfordring for bedriften er kostnadseffektiv håndteringen av de store volumene av potetsaft som oppstår som et biprodukt. I takt med økt kunnskap om stoffene i potet har HOFF ønsket å finne nye anvendelser av biproduktene. Bioteknologimiljøet ved Høgskolen i Hedmark har i flere år arbeidet med skånsom utvinning av de verdifulle proteinene fra potetsaften og å kunne bruke dem i matvarer. Forskningen ved Høgskolen på potetproteiner har bidratt til en kompetanseoverføring til bedriften. Koblingen mellom bedrift og fagmiljøet skjedde med medvirkning fra Kunnskapsparken Hedmark. Spleiselaget bestod av VRI-virkemidlene Personmobilitet og Kompetansemegling, samt bidrag fra Hedmark Fylkeskommune og Innovasjon Norge Oppland. I prosjektet vil utvikle prosesser for raffinerte former av potetprotein.
Vis
fullstendig beskrivelse
prosjektdeltakere
prosjektdeltakere
prosjektleder
Knut Olav Strætkvern
Prosjektleder
ved Institutt for bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet
Sissel Løkra
Prosjektdeltaker
ved Institutt for bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet
1
-
2
av
2
Resultater
Resultater
Industrial proteins from potato juice. A review.
Løkra, Sissel; Strætkvern, Knut Olav. 2009, Food. HINN, NMBU
Vitenskapelig artikkel
1
-
1
av
1