Sammendrag
Matteknologisk utdanning har kontakt med en produsent som ønsker å starte
kommersiell produksjon av økologisk nypevin ved spontan fermentering. Med
spontan fermentering menes naturlig fermentering uten tilsetning av
kommersiell gjær (Saccharaomyces cerevisiae) eller andre tilsetninger. Vi
ønsker å identifisere og karakterisere gjærartene som er tilstede på nypene i
det aktuelle høsteområdet, samt følge den naturlige gjæringsprosessen for å se
hvilke gjærarter som dominerer i de ulike fasene og hvilke arter som bidrar
med hva under fermenteringen. Isolerte gjærarter skal karakteriseres
morfologisk ved å undersøke kolonienes utseende, cellenes form, type
celledeling og sporedannelse. I tillegg skal isolatene testes biokjemisk ved
blant annet å undersøke deres evne til å vokse på ulike karbon- og
nitrogenkilder. Molekylærbiologisk karakterisering skal gjøres ved å bruke
PCR-RFLP.
Vis fullstendig beskrivelse
Vitenskapelig sammendrag
Matteknologisk utdanning har kontakt med en produsent som ønsker å starte
kommersiell produksjon av økologisk nypevin ved spontan fermentering. Med
spontan fermentering menes naturlig fermentering uten tilsetning av
kommersiell gjær (Saccharaomyces cerevisiae) eller andre tilsetninger. Vi
ønsker å identifisere og karakterisere gjærartene som er tilstede på nypene i
det aktuelle høsteområdet, samt følge den naturlige gjæringsprosessen for å se
hvilke gjærarter som dominerer i de ulike fasene og hvilke arter som bidrar
med hva under fermenteringen. Isolerte gjærarter skal karakteriseres
morfologisk ved å undersøke kolonienes utseende, cellenes form, type
celledeling og sporedannelse. I tillegg skal isolatene testes biokjemisk ved
blant annet å undersøke deres evne til å vokse på ulike karbon- og
nitrogenkilder. Molekylærbiologisk karakterisering skal gjøres ved å bruke
PCR-RFLP.
Vis fullstendig beskrivelse