Cristin-prosjekt-ID: 689019
Sist endret: 6. juni 2024, 14:16

Cristin-prosjekt-ID: 689019
Sist endret: 6. juni 2024, 14:16
Prosjekt

Lifecourse Nutrition (Mat og ernæring i et livsløpsperspektiv)

prosjektleder

Nina Cecilie Øverby
ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder

Finansiering

  • TotalbudsjettNOK 16.000.000
  • Norges forskningsråd
    Prosjektkode: 320521

Tidsramme

Aktivt
Start: 1. september 2019 Slutt: 31. desember 2030

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Lifecourse Nutrition (Mat og ernæring i et livsløpsperspektiv)

Vitenskapelig sammendrag

Toppforskningssenteret Lifecourse Nutrition ved Universitetet i Agder arbeider med følgende forskningsemner: -Fremme et sunt og bærekraftig kosthold fra tidlig alder med vekt på variasjon, matglede og gode måltidsopplevelser. -Utforske sammenhengen mellom kosthold i tidlig alder og senere fysisk og psykisk helse, mental utvikling, atferd og læring. -Utforske betydningen av foreldrenes måte å oppdra barnet på i forhold til barnets kosthold og matvaner. -Utforske betydningen av forskjeller i sosial bakgrunn for barnets kosthold og helse. -Utvikle kostholdsmetodikk tilpasset ulike aldersgrupper og sosial bakgrunn.

prosjektdeltakere

prosjektleder

Nina Cecilie Øverby

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder

Erlend Nuland Valen

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder

Anine Christine Medin

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder

Christine Helle

  • Tilknyttet:
    Prosjektdeltaker
    ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder
1 - 4 av 4