Cristin-resultat-ID: 1035310
Sist endret: 30. oktober 2017, 11:02
NVI-rapporteringsår: 2013
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2013

Extrusion of Barley and Oat Improves the Bioaccessibility of Dietary Phenolic Acids in Growing Pigs

Bidragsytere:
  • Anastasia s. Hole
  • Nils Petter Kjos
  • Stine J Staavi Grimmer
  • Achim Kohler
  • Per Lea
  • Bård Rasmussen
  • mfl.

Tidsskrift

Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN 0021-8561
e-ISSN 1520-5118
NVI-nivå 2

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2013
Volum: 61
Hefte: 11
Sider: 2739 - 2747

Importkilder

Isi-ID: 000316773700020

Klassifisering

Vitenskapsdisipliner

Landbruks- og fiskerifag

Emneord

Ekstrudering • Havre • Bygg

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Extrusion of Barley and Oat Improves the Bioaccessibility of Dietary Phenolic Acids in Growing Pigs

Sammendrag

To evaluate the bioaccessibility of phenolic acids in extruded and nonextruded cereal grains, an in vivo experiment was carried out using growing pigs as a model system. Four diets were prepared containing either whole grain barley (BU), dehulled oat (OU), or their respective extruded samples (BE, OE) according to the requirements for crude protein, mineral, and vitamin contents in pig diets. The total contents of free phenolic acids in the OE and BE diets were 22 and 10%, respectively, higher compared with the OU and BU diets, whereas the level of bound phenolic acids was 9% higher in OE than in OU and 11% lower in BE compared with BU. The total tract bioaccessibilities of bound phenolic acids were 29 and 14% higher for the extruded BE and OE diets, respectively, compared with the nonextruded diets. The results of this study indicate an improved bioaccessibility of phenolic acids in extruded cereal grains.

Bidragsytere

Anastasia S. Hole

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Anastasia s. Hole
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Mat og helse ved NOFIMA
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Realfag og teknologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Nils Petter Kjos

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Stine Grimmer

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Stine J Staavi Grimmer
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Mat og helse ved NOFIMA

Achim Kohler

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Råvare og prosess ved NOFIMA

Per Lea

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sensorikk, forbruker og innovasjon ved NOFIMA
1 - 5 av 9 | Neste | Siste »