Cristin-resultat-ID: 1043962
Sist endret: 2. september 2013, 13:06
Resultat
Fagartikkel
2013

Plantevernmidler i norske matvarer?

Bidragsytere:
  • Tor-Henning Iversen
  • Jens Rohloff og
  • Agnethe Christiansen

Tidsskrift

Matindustrien
ISSN 0809-8042
NVI-nivå 0

Om resultatet

Fagartikkel
Publiseringsår: 2013
Hefte: 6
Sider: 34 - 36

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Plantevernmidler i norske matvarer?

Sammendrag

Innenfor rammen av Matprogrammet i NFR og prosjektet ”Eco-values as product attributes in manufacturing of agriculture food ingredients” (prosjekt nr. 207761-”Eco-prosjektet”) som er et Kompetanseprosjekt med brukermedvirkning (KMB), har fokus vært på både praktiske analyser og litteraturundersøkelser for å avklare om det finnes rester av plantevernmidler (pesticider) i matvareprodukter eller råvarene. Flere norske matvarebedrifter (TINE, Rieber & Søn, Nortura, Mills, Norwegian Fish Oil og Fjordland) deltar i det pågående matvareprosjektet som er finansiert av bedriftene og Norges forskningsråd. Prosjektet har flere mål; markedsanalyser, kartlegge ulike etiske aspekter ved matvareproduksjonen samt gjennomføre kjemiske analyser av uønskete komponenter i matvarene.

Bidragsytere

Tor-Henning Iversen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for biologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Aktiv cristin-person

Jens Rohloff

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for biologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Agnethe Christiansen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Divisjon for bioteknologi og plantehelse ved Norsk institutt for bioøkonomi
1 - 3 av 3