Cristin-resultat-ID: 1048317
Sist endret: 6. februar 2024, 14:47
Resultat
Rapport
2013

Gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. A CREATE project

Bidragsytere:
  • Turid Synnøve Aas
  • Trine Ytrestøyl
  • Bjarne Hatlen
  • Hanne Jorun Sixten
  • Marie Hillestad og
  • Torbjørn Einar Åsgård

Utgiver/serie

Utgiver

Nofima

Serie

Nofima rapportserie
ISSN 1890-579X

Om resultatet

Rapport
Publiseringsår: 2013
Hefte: 38/2013
Antall sider: 27
ISBN: 978-82-8296-121-9
Open Access

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. A CREATE project

Sammendrag

Atlantic salmon was fed a commercial-like diet either as is (92% dry matter) or soaked for 2 h in sea water prior to feeding (70% dry matter). The salmon showed large individual variation in gastrointestinal passage rate and few significant differences between the two diets were revealed. However, the soaked feed resulted in a significantly higher gastric evacuation rate than the dry diet.

Bidragsytere

Turid Synnøve Aas

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Ernæring og fôrteknologi ved NOFIMA

Trine Ytrestøyl

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Ernæring og fôrteknologi ved NOFIMA

Bjarne Hatlen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Ernæring og fôrteknologi ved NOFIMA

Hanne Jorun Sixten

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved BioMar

Marie Hillestad

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved BioMar
1 - 5 av 6 | Neste | Siste »