Cristin-resultat-ID: 1229820
Sist endret: 11. mars 2016, 10:03
Resultat
Vitenskapelig antologi/Konferanseserie
2015

Norske Matvarer - Verdier, muligheter og utfordringer

Bidragsytere:
  • Nina Marianne Iversen
  • Leif Egil Hem
  • Bjørn Kåre Myskja og
  • Tor-Henning Iversen

Utgiver/serie

Utgiver

Fagbokforlaget
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig antologi/Konferanseserie
Publiseringsår: 2015
Antall sider: 282
ISBN: 978-82-450-1844-8

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Norske Matvarer - Verdier, muligheter og utfordringer

Sammendrag

Kan vi stole på kvaliteten på maten vi kjøper? Hvor viktig er det at maten er produsert eller dyrket i Norge? I alle kulturer spiller maten en sentral rolle. Det å skaffe, tilberede og spise mat inngår i grunnleggende fellesskapshandlinger og er forbundet med lange tradisjoner. Men i vår tid blir matproduksjonen i stadig større grad teknologisert og globalisert. I denne boken drøfter forskere i biologi, økonomi og etikk flere sentrale spørsmål knyttet til denne utviklingen, bl.a.: - Hvor viktig er det for forbrukerne at ingrediensene er sunne, næringsrike eller uten rester av sprøytemidler? Lar vi «grønne verdier» styre våre produktvalg hvis varene koster mer? - I hvilken grad er det mulig å erstatte importerte matvarer med norske? Er det moralsk forsvarlig å beskytte norsk matproduksjon gjennom tollbarrierer og subsidier hvis det begrenser fattige lands muligheter til å konkurrere? - Hvorfor er genmodifisering så omstridt? Kan det løse problemene med matmangel? Gjennom de faglige bidragene og eksempler fra de deltakende bedriftenes arbeid med noen av disse temaene, gir boken et aktuelt innblikk i sentrale utfordringer for norsk matproduksjon.

Bidragsytere

Nina Marianne Iversen

  • Tilknyttet:
    Redaktør
    ved Samfunns- og næringslivsforskning AS
  • Tilknyttet:
    Redaktør
    ved Institutt for innovasjon og økonomisk organisering ved Handelshøyskolen BI
  • Tilknyttet:
    Redaksjonskommisjon
    ved Institutt for innovasjon og økonomisk organisering ved Handelshøyskolen BI

Leif Egil Hem

  • Tilknyttet:
    Redaksjonskommisjon
    ved Samfunns- og næringslivsforskning AS
  • Tilknyttet:
    Redaksjonskommisjon
    ved Institutt for strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole

Bjørn Kåre Myskja

  • Tilknyttet:
    Redaksjonskommisjon
    ved Institutt for filosofi og religionsvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Tor-Henning Iversen

  • Tilknyttet:
    Redaksjonskommisjon
    ved Institutt for biologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
1 - 4 av 4

Kapitler/Artikler Kapitler/Artikler

Hovedmål og delmål i Eco-prosjektet.

Iversen, Nina Marianne; Hem, Leif Egil; Myskja, Bjørn Kåre; Iversen, Tor-Henning. 2015, Fagbokforlaget. BI, NTNU, SNF, NHHInnledning

Kjedenes egne merker - hvorfor vinner de frem?

Hem, Leif Egil. 2015, Fagbokforlaget. NHHVitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

Etisk forbruk - mat, tillit, nærhet og rettferdighet.

Myskja, Bjørn Kåre. 2015, Fagbokforlaget. NTNUVitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel

Rester av plantevernmidler i matvarer.

Christiansen, Agnethe; Skretteberg, Lise. 2015, Fagbokforlaget. NIBIOFaglig kapittel
1 - 5 av 12 | Neste | Siste »