Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Historikk
Cristin-resultat-ID:
1288885
Sist endret:
31. mai 2017, 08:53
NVI-rapporteringsår:
2015
Resultat
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
2015
Chilling of salmon in refrigerated sea water
Michael Bantle
Ole Stavset
Tom Ståle Nordtvedt
Per Egil Gullsvåg
Trygve Magne Eikevik
og
Ignat Tolstorebrov
Bok
Bok
Proceedings of the 24th International Congress of Refrigeration
ISBN:
978-2-36215-012-8
Utgiver
International Institute of Refrigeration
NVI-nivå 1
Finn i kanalregisteret
Serie
Actes du ... Congres international du froid
ISSN 1025-9031
NVI-nivå 1
Finn i kanalregisteret
Om resultatet
Om resultatet
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Publiseringsår: 2015
Hefte: 2015
ISBN:
978-2-36215-012-8
Lenker
Lenker
ORIA
Søk i ORIA med 978-2-36215-012-8
Klassifisering
Klassifisering
Fagfelt (NPI)
Fagfelt: Fysikk
- Fagområde: Realfag og teknologi
Beskrivelse
Beskrivelse
Engelsk
Tittel
Chilling of salmon in refrigerated sea water
Sammendrag
The optimization of the refrigeration process was based on existing systems for chilling of Atlantic Salmon in refrigerated sea water (RSW). Two methods (continuous and interrupted) chilling of salmon in RSW were investigated. Significant increasing of brine flow for fish chilling from 150 to 600 L min-1 results in a slight increasing of apparent convective heat transfer coefficient (from 50 to 100 W m-2 K-1). The required chilling time of fish is similar, but the heat exchange losses will increase 3.8 times. The experimental results were used to verify a model for chilling of salmon in RSW. The simulation showed that increasing of convective heat transfer coefficient above 300 W m-2 K-1 did not influence the chilling time. The technology of “interrupted chilling” has benefits due to possibility of temperature equilibration during passive phase. The total active chilling can be reduced up to 32 %, which leads to decreasing of energy consumption for salmon chilling and increases capacity.
Vis
fullstendig beskrivelse
Bidragsytere
Bidragsytere
Michael Bantle
Forfatter
ved Termisk energi ved SINTEF Energi AS
Ole Stavset
Forfatter
ved Termisk energi ved SINTEF Energi AS
Tom Ståle Nordtvedt
Forfatter
ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean
Per Egil Gullsvåg
Forfatter
ved Termisk energi ved SINTEF Energi AS
Trygve Magne Eikevik
Forfatter
ved Institutt for energi- og prosessteknikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
1
-
5
av
6
|
Neste
|
Siste »
Resultatet er en del av
Resultatet er en del av
Proceedings of the 24th International Congress of Refrigeration.
IIR., ICR2015. 2015, International Institute of Refrigeration.
Vitenskapelig antologi/Konferanseserie
1
-
1
av
1