Cristin-resultat-ID: 1500279
Sist endret: 2. februar 2018, 14:05
NVI-rapporteringsår: 2017
Resultat
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
2017

The contribution of environmental enrichment to sustainable poultry production

Bidragsytere:
  • Inma Estevez og
  • Ruth C. Newberry

Bok

Achieving sustainable production of poultry meat Volume 3 Health and welfare
ISBN:
  • 9781786760722

Utgiver

Burleigh Dodds Science Publishing Limited
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Publiseringsår: 2017
Sider: 1 - 34
ISBN:
  • 9781786760722
Open Access

Klassifisering

Vitenskapsdisipliner

Husdyravl, oppdrett, forplantning

Emneord

Dyrehelse og -velferd • Husdyr • Etologi • Dyreatferd

Fagfelt (NPI)

Fagfelt: Biovitenskap
- Fagområde: Realfag og teknologi

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

The contribution of environmental enrichment to sustainable poultry production

Sammendrag

Environmental enrichment comprises stimuli added to the poultry housing environment to enhance the biological adaptation of the birds and improve their welfare. By promoting species-typical behavior, it has the potential to reduce the risk of harmful behaviors (e.g., piling, cannibalism, forced matings) and health conditions (e.g., scratches, footpad dermatitis, leg problems), and guide birds to use the available resources more uniformly. Environmental enrichment may also promote positive emotional states and enhance the birds’ ability to cope with unpredictable environmental changes. It represents a potentially valuable strategy for enhancing the sustainability of poultry meat production by reducing losses and improving social acceptability. Keywords: Environmental enrichment, environmental complexity, poultry welfare, poultry health, poultry behavior, stress resilience

Bidragsytere

Inma Estevez

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Neiker-Tecnalia

Ruth C. Newberry

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
1 - 2 av 2

Resultatet er en del av Resultatet er en del av

Achieving sustainable production of poultry meat Volume 3 Health and welfare.

Applegate, Todd J.. 2017, Burleigh Dodds Science Publishing Limited. TUoGVitenskapelig antologi/Konferanseserie
1 - 1 av 1