Cristin-resultat-ID: 1579592
Sist endret: 22. mars 2019, 10:53
NVI-rapporteringsår: 2018
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2018

A comparative study of food values between the United States and Norway

Bidragsytere:
  • Claudia Bazzani
  • Geir Wæhler Gustavsen
  • Rodolfo M. Jr. Nayga og
  • Kyrre Rickertsen

Tidsskrift

European Review of Agricultural Economics
ISSN 0165-1587
e-ISSN 1464-3618
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2018
Volum: 45
Hefte: 2
Sider: 239 - 272
Open Access

Importkilder

Scopus-ID: 2-s2.0-85046004124

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

A comparative study of food values between the United States and Norway

Sammendrag

We compare the food values in the USA and Norway using the best–worst scaling approach. The food values examined are aimed at capturing the main issues related to food consumption such as naturalness, taste, price, safety, convenience, nutrition,novelty, origin, fairness, appearance, environmental impact and animal welfare. Results show that respondents in both countries have mostly similar food values,with safety being the most important value; while convenience and novelty are the least important values. Specifically, US respondents consider price more important and naturalness less important than Norwegian respondents.

Bidragsytere

Claudia Bazzani

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Università degli Studi di Verona

Geir Wæhler Gustavsen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Divisjon for matproduksjon og samfunn ved Norsk institutt for bioøkonomi

Rodolfo M. Jr. Nayga

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved University of Arkansas at Fayetteville

Kyrre Rickertsen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Handelshøgskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Divisjon for matproduksjon og samfunn ved Norsk institutt for bioøkonomi
1 - 4 av 4