Cristin-resultat-ID: 1743580
Sist endret: 12. februar 2021, 15:21
NVI-rapporteringsår: 2020
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2020

Influence of high-pressure processing on quality attributes of haddock and mackerel minces during frozen storage, and fishcakes prepared thereof

Bidragsytere:
  • Janna Cropotova
  • Revilija Mozuraityte
  • Inger Beate Standal
  • Shikha Ojha
  • Turid Rustad og
  • Brijesh Tiwari

Tidsskrift

Innovative Food Science & Emerging Technologies
ISSN 1466-8564
e-ISSN 1878-5522
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2020
Publisert online: 2019
Trykket: 2020
Volum: 59
Artikkelnummer: 102236
Open Access

Importkilder

Scopus-ID: 2-s2.0-85074034510

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Influence of high-pressure processing on quality attributes of haddock and mackerel minces during frozen storage, and fishcakes prepared thereof

Sammendrag

The study focused on assessing quality parameters of haddock and mackerel minces subjected to a high-pressure treatment (HP) at 200 and 300 MPa and frozen storage at −40 °C. Dry matter, water-holding capacity, protein solubility and oxidation, lipid oxidation, microbiological parameters, low molecular weight metabolites (LMW) and color parameters, were analyzed. The texture of fishcakes prepared on the basis of these fish minces was also studied, showing a decrease in firmness along with an increase in pressure. A marked inhibition of microbial growth was observed in fish minces when increasing the pressure level of HP-treatment. However, no significant effect (p 

Bidragsytere

Aktiv cristin-person

Janna Derks Cropotova

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Janna Cropotova
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Revilija Mozuraityte

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Inger Beate Standal

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Shikha Ojha

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Irland

Turid Rustad

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
1 - 5 av 6 | Neste | Siste »