Cristin-resultat-ID: 1744732
Sist endret: 6. november 2019, 18:16
Resultat
Vitenskapelig foredrag
2018

Carbohydrate of the Brown Seaweed, Saccharina latissima: a review

Bidragsytere:
  • Saifullah Saifullah
  • Dini Surilayani
  • Aleksander Handå og
  • Yngvar Olsen

Presentasjon

Navn på arrangementet: 2nd International Conference on Food Security Innovation 2018
Sted: Aston Hotel, Anyer, Serang-Banten
Dato fra: 23. oktober 2018
Dato til: 23. oktober 2018

Arrangør:

Arrangørnavn: Universitas Sultan Ageng Tirtayasa

Om resultatet

Vitenskapelig foredrag
Publiseringsår: 2018

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Carbohydrate of the Brown Seaweed, Saccharina latissima: a review

Sammendrag

Saccharina latissima is one of the potential seaweed sources because of its high carbohydrate content. The interest of farming of macroalgae has increased in European countries. Abundant research results have provided data for the biochemical composition of S. latissima. This paper collects and summarizes data on the carbohydrate content of S. latissima from scientific articles published all around the world. The content of polysaccharides in S. latissima range from 30 to 50% dw. These polysaccharides include alginate, fucoidan, laminarin, and mannitol. Information of the carbohydrate content of S. latissima will be needed for further developments, such as use in biofuel, food or health industries. It may also increase the interest of cultivation of S. latissima. As a result, S. latissima may become an important commodity in aquaculture.

Bidragsytere

Saifullah Saifullah

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for biologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Dini Surilayani

  • Tilknyttet:
    Forfatter

Aleksander Handå

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Yngvar Olsen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for biologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
1 - 4 av 4