Cristin-resultat-ID: 1799778
Sist endret: 6. oktober 2020, 15:54
NVI-rapporteringsår: 2020
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2020

Lamb or hogget meat – A different sensory profile? Extending the fresh meat season in Norway

Bidragsytere:
  • Muhammad Azher Bhatti
  • Mari Øvrum Gaarder
  • Geir Steinheim
  • David Laurence Hopkins
  • Reinert Horneland
  • Lars Olav Eik
  • mfl.

Tidsskrift

Small Ruminant Research
ISSN 0921-4488
e-ISSN 1879-0941
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2020
Publisert online: 2020
Trykket: 2020
Volum: 185
Artikkelnummer: 106086
Open Access

Importkilder

Scopus-ID: 2-s2.0-85080150535

Klassifisering

Emneord

Lam • Hogget • Spelsau

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Lamb or hogget meat – A different sensory profile? Extending the fresh meat season in Norway

Sammendrag

This study compared the meat sensory profile of lambs (5 months old) and hoggets (17 months old) from two sheep breeds, Norwegian White Sheep (NWS) and Norwegian Spel (NS). The loin (left and right) samples (M longissimus thoracis et lumborum) from 50 carcasses were analysed for 23 sensory attributes by a trained sensory panel using quantitative descriptive analysis evaluated on an unstructured line scale from 1 (lowest intensity) to 9 (highest intensity). There was an effect (P

Bidragsytere

Muhammad Azher Bhatti

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fatland AS
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Mari Øvrum Gaarder

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sensorikk, forbruker og innovasjon ved NOFIMA

Geir Steinheim

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

David Laurence Hopkins

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Australia

Rune Horneland

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Reinert Horneland
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fatland AS
1 - 5 av 7 | Neste | Siste »