Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Historikk
Cristin-resultat-ID:
1810798
Sist endret:
14. februar 2024, 11:40
Resultat
Rapport
2020
Sustainability and innovation in the Norwegian food system
Hilde Nykamp
og
Antje Gonera
Utgiver/serie
Utgiver/serie
Utgiver
Nofima AS
Serie
Nofima rapportserie
ISSN 1890-579X
Om resultatet
Om resultatet
Rapport
Publiseringsår: 2020
Hefte: 24/2020
Antall sider: 34
ISBN: 978-82-8296-640-5
Open Access
Lenker
Lenker
ORIA
Søk i ORIA med 978-82-8296-640-5
Institusjonsarkiv
hdl.handle.net/11250/2655158
Beskrivelse
Beskrivelse
Engelsk
Norsk
Tittel
Sustainability and innovation in the Norwegian food system
Sammendrag
Sustainability is increasingly important to consumers, to firms and to governments. This report centers around the question of “How sustainability is driving innovation in the Norwegian food sector?”. We aim to clarify and establish what we mean by terms such as sustainability and innovation, and how the concepts are related and come together in the food system. The second part reviews theoretical perspectives that can contribute to understanding systemic change and innovation towards sustainability. The third and final part is an empirical exploration of the mainstream Norwegian food industry. It reports the results of a first round of investigations of how major actors in the food industry in Norway think about and handle sustainability issues. The results will serve as a starting point for more in depth inquiry about the same topic.
Vis
fullstendig beskrivelse
Tittel
Bærekraft og innovasjon i Norsk matsystem
Sammendrag
Bærekraft blir viktigere og viktigere for forbrukere, for bedrifter og for myndighetene. Denne rapporten studerer bærekraft og hvordan bærekraft er en driver for innovasjon i matbransjen. Vi søker å oppklare hva vi mener med begreper som matsystem og bærekraft, og hvordan disse henger sammen. Videre belyser vi aktuelle teoretiske perspektiver som bidrar til å forstå systemisk endring mot et grønt skifte. Til slutt rapporterer vi en del foreløpige resultater og gjennomgår hvordan store aktører i Norsk matbransje definerer og jobber med bærekraft og innovasjon. Rapporten er et utgangspunkt for videre forskning på tema.
Vis
fullstendig beskrivelse
Bidragsytere
Bidragsytere
Hilde Andrea Nykamp
Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Hilde Nykamp
Forfatter
ved Sensorikk, forbruker og innovasjon ved NOFIMA
Antje Gonera
Forfatter
ved Sensorikk, forbruker og innovasjon ved NOFIMA
1
-
2
av
2