Cristin-resultat-ID: 1810798
Sist endret: 14. februar 2024, 11:40
Resultat
Rapport
2020

Sustainability and innovation in the Norwegian food system

Bidragsytere:
  • Hilde Nykamp og
  • Antje Gonera

Utgiver/serie

Utgiver

Nofima AS

Serie

Nofima rapportserie
ISSN 1890-579X

Om resultatet

Rapport
Publiseringsår: 2020
Hefte: 24/2020
Antall sider: 34
ISBN: 978-82-8296-640-5
Open Access

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Sustainability and innovation in the Norwegian food system

Sammendrag

Sustainability is increasingly important to consumers, to firms and to governments. This report centers around the question of “How sustainability is driving innovation in the Norwegian food sector?”. We aim to clarify and establish what we mean by terms such as sustainability and innovation, and how the concepts are related and come together in the food system. The second part reviews theoretical perspectives that can contribute to understanding systemic change and innovation towards sustainability. The third and final part is an empirical exploration of the mainstream Norwegian food industry. It reports the results of a first round of investigations of how major actors in the food industry in Norway think about and handle sustainability issues. The results will serve as a starting point for more in depth inquiry about the same topic.

Tittel

Bærekraft og innovasjon i Norsk matsystem

Sammendrag

Bærekraft blir viktigere og viktigere for forbrukere, for bedrifter og for myndighetene. Denne rapporten studerer bærekraft og hvordan bærekraft er en driver for innovasjon i matbransjen. Vi søker å oppklare hva vi mener med begreper som matsystem og bærekraft, og hvordan disse henger sammen. Videre belyser vi aktuelle teoretiske perspektiver som bidrar til å forstå systemisk endring mot et grønt skifte. Til slutt rapporterer vi en del foreløpige resultater og gjennomgår hvordan store aktører i Norsk matbransje definerer og jobber med bærekraft og innovasjon. Rapporten er et utgangspunkt for videre forskning på tema.

Bidragsytere

Hilde Andrea Nykamp

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Hilde Nykamp
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sensorikk, forbruker og innovasjon ved NOFIMA

Antje Gonera

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Sensorikk, forbruker og innovasjon ved NOFIMA
1 - 2 av 2