Cristin-resultat-ID: 1825687
Sist endret: 19. februar 2021, 11:30
NVI-rapporteringsår: 2020
Resultat
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
2020

Enzymatic hydrolysis of cod heads – effect of freezing and thawing on the quality and composition of protein hydrolysates

Bidragsytere:
  • Guro Møen Tveit
  • Ana Karina Carvajal
  • Rasa Slizyte
  • Fataneh Meldstad
  • Tom Ståle Nordtvedt
  • Jannicke Remme
  • mfl.

Bok

6th IIR Conference on Sustainability and the Cold Chain - Proceedings
ISBN:
  • 978-2-36215-036-4

Utgiver

International Institute of Refrigeration
NVI-nivå 1

Serie

Science et technique du froid
ISSN 0151-1637
e-ISSN 1766-0408
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
Publiseringsår: 2020
Hefte: 6
ISBN:
  • 978-2-36215-036-4

Klassifisering

Fagfelt (NPI)

Fagfelt: Energi
- Fagområde: Realfag og teknologi

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Enzymatic hydrolysis of cod heads – effect of freezing and thawing on the quality and composition of protein hydrolysates

Sammendrag

New processing methods are needed to convert cod heads into more profitable and marketable products. In this study the possibilities of freezing and thawing of cod heads before enzymatic hydrolysis and the effect on the quality of resulting fractions was investigated. Cod heads were frozen minced or whole and kept in frozen storage for 20-21 days, thawed by air (4 ºC for 20 hours) or water immersion (6-10 ºC for 3 hours) and subsequently hydrolysed by Protamex® (30 or 60 minutes). Results showed that the tested pre-treatments like mincing, freezing and thawing had no effect on the resulting protein hydrolysates fractions and no significant differences were found in the resulting yields and chemical composition of the hydrolysates.

Bidragsytere

Aktiv cristin-person

Guro Møen Tveit

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Ana Karina Carvajal

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Rasa Slizyte

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Fataneh Meldstad

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Tom Ståle Nordtvedt

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean
1 - 5 av 7 | Neste | Siste »

Resultatet er en del av Resultatet er en del av

6th IIR Conference on Sustainability and the Cold Chain - Proceedings.

Cavalier, Gerald. 2020, International Institute of Refrigeration. Vitenskapelig antologi/Konferanseserie
1 - 1 av 1