Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Historikk
Cristin-resultat-ID:
1874799
Sist endret:
19. januar 2021, 19:30
Resultat
Nettsider (opplysningsmateriale)
2020
Hvordan redusere risiko for mykotoksiner i korn?
Birgitte Henriksen
og
Per Stålnacke
Om resultatet
Om resultatet
Nettsider (opplysningsmateriale)
Publiseringsår: 2020
Beskrivelse
Beskrivelse
Norsk
Tittel
Hvordan redusere risiko for mykotoksiner i korn?
Sammendrag
Aksfusariose er en kornsjukdom som kan angripe alle kornarter. Sjukdommen forårsakes av sopparter innen slekta Fusarium. Ulike Fusarium-arter kan produsere en rekke forskjellige mykotoksiner (soppgifter). Grenseverdier for innhold av enkelte mykotoksiner i korn og kornprodukter til mat og fôr er fastsatt av Mattilsynet (i henhold til EU’s regelverk). Denne dyrkningsveiledningen gir, på bakgrunn av dagens kunnskap, råd om hvordan en kan redusere risikoen for utvikling av mykotoksiner i korn
Vis
fullstendig beskrivelse
Bidragsytere
Bidragsytere
Birgitte Henriksen
Faglig ansvarlig
ved Divisjon for bioteknologi og plantehelse ved Norsk institutt for bioøkonomi
Per Stålnacke
Redaktør
ved Divisjon for miljø og naturressurser ved Norsk institutt for bioøkonomi
1
-
2
av
2