Cristin-resultat-ID: 1874799
Sist endret: 19. januar 2021, 19:30
Resultat
Nettsider (opplysningsmateriale)
2020

Hvordan redusere risiko for mykotoksiner i korn?

Bidragsytere:
  • Birgitte Henriksen og
  • Per Stålnacke

Om resultatet

Nettsider (opplysningsmateriale)
Publiseringsår: 2020

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Hvordan redusere risiko for mykotoksiner i korn?

Sammendrag

Aksfusariose er en kornsjukdom som kan angripe alle kornarter. Sjukdommen forårsakes av sopparter innen slekta Fusarium. Ulike Fusarium-arter kan produsere en rekke forskjellige ­mykotoksiner (soppgifter). Grenseverdier for innhold av enkelte mykotoksiner i korn og kornprodukter til mat og fôr er fastsatt av Mattilsynet (i henhold til EU’s regelverk). Denne dyrkningsveiledningen gir, på bakgrunn av dagens kunnskap, råd om hvordan en kan redusere risikoen for utvikling av mykotoksiner i korn

Bidragsytere

Birgitte Henriksen

  • Tilknyttet:
    Faglig ansvarlig
    ved Divisjon for bioteknologi og plantehelse ved Norsk institutt for bioøkonomi
Aktiv cristin-person

Per Stålnacke

  • Tilknyttet:
    Redaktør
    ved Divisjon for miljø og naturressurser ved Norsk institutt for bioøkonomi
1 - 2 av 2