Cristin-resultat-ID: 1933059
Sist endret: 18. februar 2022, 13:37
NVI-rapporteringsår: 2021
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2021

Changing Salty Food Preferences with Visual and Textual Explanations in a Search Interface

Bidragsytere:
  • Arngeir Berge
  • Vegard Velle Sjøen
  • Alain Starke og
  • Christoph Trattner

Tidsskrift

CEUR Workshop Proceedings
ISSN 1613-0073
e-ISSN 1613-0073
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2021
Publisert online: 2021
Volum: 2903

Klassifisering

Vitenskapsdisipliner

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi

Emneord

Brukeradferd • Informasjons og kommunikasjonsteknologi • Brukergrensesnitt • Design av informasjonssystemer

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Changing Salty Food Preferences with Visual and Textual Explanations in a Search Interface

Sammendrag

Salt is consumed at too high levels in the general population, causing high blood pressure and related health problems. In this paper, we present results of ongoing research that tries to reduce salt intake via technology and in particular from an interface perspective. In detail, this paper features results of a study that examines the extent to which visual and textual explanations in a search interface can change salty food preferences. An online user study with 200 participants demonstrates that this is possible in food search results by accompanying recipes with a visual taste map that includes salt-replacer herbs and spices in the calculation of salty taste.

Bidragsytere

Arngeir Berge

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NORCE Helse og samfunn - Legevaktmedisin ved NORCE Norwegian Research Centre AS

Vegard Velle Sjøen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen

Alain Starke

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Wageningen University & Research
Aktiv cristin-person

Christoph Trattner

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen
1 - 4 av 4