Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Historikk
Cristin-resultat-ID:
1933059
Sist endret:
18. februar 2022, 13:37
NVI-rapporteringsår:
2021
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2021
Changing Salty Food Preferences with Visual and Textual Explanations in a Search Interface
Arngeir Berge
Vegard Velle Sjøen
Alain Starke
og
Christoph Trattner
Tidsskrift
Tidsskrift
CEUR Workshop Proceedings
ISSN 1613-0073
e-ISSN 1613-0073
NVI-nivå 1
Finn i kanalregisteret
Om resultatet
Om resultatet
Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2021
Publisert online: 2021
Volum: 2903
Klassifisering
Klassifisering
Vitenskapsdisipliner
Informasjons- og kommunikasjonsteknologi
Emneord
Brukeradferd • Informasjons og kommunikasjonsteknologi • Brukergrensesnitt • Design av informasjonssystemer
Beskrivelse
Beskrivelse
Engelsk
Tittel
Changing Salty Food Preferences with Visual and Textual Explanations in a Search Interface
Sammendrag
Salt is consumed at too high levels in the general population, causing high blood pressure and related health problems. In this paper, we present results of ongoing research that tries to reduce salt intake via technology and in particular from an interface perspective. In detail, this paper features results of a study that examines the extent to which visual and textual explanations in a search interface can change salty food preferences. An online user study with 200 participants demonstrates that this is possible in food search results by accompanying recipes with a visual taste map that includes salt-replacer herbs and spices in the calculation of salty taste.
Vis
fullstendig beskrivelse
Bidragsytere
Bidragsytere
Arngeir Berge
Forfatter
ved NORCE Helse og samfunn - Legevaktmedisin ved NORCE Norwegian Research Centre AS
Vegard Velle Sjøen
Forfatter
ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen
Alain Starke
Forfatter
ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen
Forfatter
ved Wageningen University & Research
Christoph Trattner
Forfatter
ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen
1
-
4
av
4