Cristin-resultat-ID: 2078163
Sist endret: 22. november 2022, 12:58
Resultat
Rapport
2022

Variasjon i kvalitet og holdbarhet for refreshprodukter av torsk - "Refreshed"

Bidragsytere:
  • Solveig Uglem
  • Guro Møen Tveit
  • Tom Ståle Nordtvedt
  • Marte Schei
  • Solvår Iren Dalsaune og
  • Inger Beate Standal

Utgiver/serie

Utgiver

SINTEF Ocean AS

Om resultatet

Rapport
Publiseringsår: 2022
Antall sider: 29
ISBN: 978-82-14-07563-2
Open Access

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Variasjon i kvalitet og holdbarhet for refreshprodukter av torsk - "Refreshed"

Sammendrag

Refreshed produkter, dvs. produkter som blir fryst, for deretter å tines og presenteres "refreshed" til forbruker, er et segment i vekst. I denne studien er det undersøkt hvilken effekt frysing og tining, samt kjølelagring etter opptining har på kvalitet og lagringsstabilitet for vakuumpakkede torskeloins. Resultatene viste at de største forskjellene mellom refresh-kjedene og den kjølte kjeden var knyttet til et høyere drypptap og endringer i tekstur for refresh-produktene. Resultatene viste videre at råvarekvaliteten har stor betydning for lagringsstabilitet og holdbarhet. Basert på resultatene fra forsøket anbefales en holdbarhet etter opptining for refershed torskeloins pakket i vakuum på opptil 10 dager dersom råvarekvaliteten er god. Dersom det benyttes råvarer som har vært islagret før foredling og innfrysing, bør holdbarheten justeres ned tilsvarende.

Bidragsytere

Solveig Uglem

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean
Aktiv cristin-person

Guro Møen Tveit

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Tom Ståle Nordtvedt

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Marte Schei

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Solvår Iren Dalsaune

  • Tilknyttet:
    Forfatter
1 - 5 av 6 | Neste | Siste »