Cristin-resultat-ID: 2097064
Sist endret: 22. desember 2022, 14:38
Resultat
Faglig foredrag
2022

«…tenker at vi ikke vil plage bibliotekarene med noe som de kanskje ikke vet» - møtet med brukeren i universitets- og høgskolebibliotek"

Bidragsytere:
  • Liv Inger Lamøy og
  • Astrid Therese Kilvik

Presentasjon

Navn på arrangementet: DFFU Summit 2022
Sted: Middelfart
Dato fra: 5. oktober 2022
Dato til: 6. oktober 2022

Arrangør:

Arrangørnavn: The Danish Research Library Association

Om resultatet

Faglig foredrag
Publiseringsår: 2022

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

«…tenker at vi ikke vil plage bibliotekarene med noe som de kanskje ikke vet» - møtet med brukeren i universitets- og høgskolebibliotek"

Sammendrag

NTNU Universitetsbiblioteket har hatt lite kunnskap om og fokus på skranketjenesten og det personlige møtet med brukerne. Vi har derfor gjennomført et prosjekt kalt TREFF der vi har utforsket denne tjenesten. Blant annet fant vi ut at studentene vi snakket med ikke visste hva de kunne bruke bibliotekskranken til, hvilke spørsmål de kunne stille og hvilken kompetanse bibliotekarene har. Vi har erkjent at det ikke er tilstrekkelig at vi forteller at skranken finnes, men også hva den kan brukes til. TREFF-prosjektet ble avsluttet i 2019. Så kom pandemien og NTNU Universitetsbiblioteket etablerte da en virtuell bibliotekavdeling med tilbud om skranke- og veiledningstjenester, kurs og skriveaktiviteter på Zoom - Det virtuelle biblioteket. Vi ønsker å utforske ulike sider ved denne nye måten å møte brukeren på digitalt og har satt i gang SkjermTREFF-prosjektet. Prosjektet er 2-årig (2021-2023) og er støttet av Nasjonalbiblioteket. Vi skal undersøke hvordan møtet med brukeren fungerer og hvilke erfaringer bibliotekansatte har med å møte brukerne i Det virtuelle biblioteket. Kanskje har pandemien medført at møtet med brukeren i universitets- og høgskolebibliotek står ved et veiskille? Og kjenner vi igjen barrierene mellom bibliotek og student også på digitale plattformer? Gjennom disse prosjektene har vi stilt oss selv en rekke spørsmål, som: hvordan kan vi bryte ned barrierene mellom bibliotek og student? Ligger det et uutnyttet potensial i møtet som skjer i bibliotekskranken? I presentasjonen vil vi belyse disse spørsmålene og formidle resultater både fra TREFF og SkjermTREFF. Vi håper dette kan bidra til å starte en samtale om denne tematikken.

Bidragsytere

Liv Inger Lamøy

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NTNU Universitetsbiblioteket ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Aktiv cristin-person

Astrid Therese Kilvik

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NTNU Universitetsbiblioteket ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
1 - 2 av 2