Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Historikk
Cristin-resultat-ID:
2142730
Sist endret:
16. november 2023, 09:28
NVI-rapporteringsår:
2023
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2023
Food risk communication to consumers: The scare of antibiotic resistant bacteria in chicken
Øydis Ueland
Solveig Langsrud
og
Nina Veflen
Tidsskrift
Tidsskrift
International Journal on Food System Dynamics
ISSN 1869-6945
e-ISSN 1869-6945
NVI-nivå 1
Finn i kanalregisteret
Om resultatet
Om resultatet
Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2023
Publisert online: 2023
Volum: 14
Hefte: 2
Sider: 212 - 225
Open Access
Lenker
Lenker
original online (doi)
https://doi.org/10.18461/ijfsd.v14i2.F6
Institusjonsarkiv
hdl.handle.net/11250/3080391
Importkilder
Importkilder
Scopus-ID: 2-s2.0-85153777982
Beskrivelse
Beskrivelse
Engelsk
Tittel
Food risk communication to consumers: The scare of antibiotic resistant bacteria in chicken
Sammendrag
In 2014 a food scare following a report on antibiotic resistant bacteria in chicken fillets led to a dramatic drop in sales of chicken. Actors in the food chain as well as the authorities were unprepared for the consequences of the case. The study investigated how risk communicators coped with the crisis through in-depth interviews with 14 relevant actors. The case study illustrated how delayed risk communication from authorities opened for stakeholders with contradictory views and other agendas. Further, although the risk communicators were aware of the concept of risk perception, they may not truly acknowledge the power triggering emotions.
Vis
fullstendig beskrivelse
Bidragsytere
Bidragsytere
Øydis Ueland
Forfatter
ved Mat og helse ved NOFIMA
Solveig Langsrud
Forfatter
ved Trygg og holdbar mat ved NOFIMA
Nina Jeanette Veflen
Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Nina Veflen
Forfatter
ved Institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI
1
-
3
av
3