Cristin-resultat-ID: 2153650
Sist endret: 12. juni 2023, 10:42
Resultat
Rapport
2023

Sjømatnæringen og Covid-19 - Tiltak, strategier, muligheter og utfordringer

Bidragsytere:
  • Grethe Lilleng
  • Trine Thorvaldsen
  • Kristine Vedal Størkersen
  • Magnus Stoud Myhre og
  • Andreas Ugelvik Misund

Utgiver/serie

Utgiver

SINTEF Ocean AS

Om resultatet

Rapport
Publiseringsår: 2023
Antall sider: 22
ISBN: 978-82-14-07757-5
Open Access

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Sjømatnæringen og Covid-19 - Tiltak, strategier, muligheter og utfordringer

Sammendrag

I mars 2020 erklærte Verdens helseorganisasjon (WHO) at Covid-19 var en pandemi og den norske regjeringen innførte en nasjonal nedstenging av samfunnet. Denne rapporten presenterer en studie av konsekvenser av korona for den norske sjømatnæringen, tiltak og strategier, muligheter og utfordringer. Intervju med aktører i næringen synligjør at det var viktig at næringen ble definert som samfunnskritisk og at forum dialog mellom myndigheter og næring ble etablert tidlig. Samtidig traff tiltak knyttet til stengte grenser havbruk og hvitfisksektoren ulikt. Rapporten gir kunnskap som kan være verdifull for fremtidig krisehåndtering i næringen.

Bidragsytere

Grethe Lilleng

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved SINTEF Konsernstab ved SINTEF AS

Trine Thorvaldsen

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Trine Thorvaldsen
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Havbruk ved SINTEF Ocean

Kristine Vedal Størkersen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Havbruk ved SINTEF Ocean

Magnus Stoud Myhre

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Klima og miljø ved SINTEF Ocean

Andreas Ugelvik Misund

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Havbruk ved SINTEF Ocean
1 - 5 av 5