Info
Meny
English
Logg inn
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Søk etter prosjekter, resultater og personer
Historikk
Cristin-resultat-ID:
2198178
Sist endret:
17. november 2023, 14:06
Resultat
Populærvitenskapelig artikkel
2023
Ozon mot soppangrep på emballert gulrot og sorterte moreller
Anniken Stensrud Fure
Atle Wibe
Guro Møen Tveit
og
Solveig Uglem
Tidsskrift
Tidsskrift
NORSØK FAGINFO
Om resultatet
Om resultatet
Populærvitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2023
Trykket: 2023
Volum: 8
Hefte: 5
Beskrivelse
Beskrivelse
Norsk, bokmål
Tittel
Ozon mot soppangrep på emballert gulrot og sorterte moreller
Sammendrag
Tradisjonelle desinfeksjonsmetoder for ferske frukt og grønnsaker har sine begrensninger. Ozonbehandling er imidlertid et lovende alternativ for å forlenge holdbarheten og øke mattryggheten. Denne artikkelen utforsker bruk av ozon for å bekjempe mikroorganismer, forbedre ernæringsmessig kvalitet og opprettholde utseendet til gulrøtter og moreller. Vi ser også på regelverket for ozonbehandling i ulike regioner.
Vis
fullstendig beskrivelse
Bidragsytere
Bidragsytere
Anniken Stensrud Fure
Forfatter
Atle Wibe
Forfatter
ved Norsk senter for økologisk landbruk
Guro Møen Tveit
Forfatter
ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean
Solveig Uglem
Forfatter
ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
1
-
4
av
4