Cristin-resultat-ID: 2198178
Sist endret: 17. november 2023, 14:06
Resultat
Populærvitenskapelig artikkel
2023

Ozon mot soppangrep på emballert gulrot og sorterte moreller

Bidragsytere:
  • Anniken Stensrud Fure
  • Atle Wibe
  • Guro Møen Tveit og
  • Solveig Uglem

Tidsskrift

NORSØK FAGINFO

Om resultatet

Populærvitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2023
Trykket: 2023
Volum: 8
Hefte: 5

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Ozon mot soppangrep på emballert gulrot og sorterte moreller

Sammendrag

Tradisjonelle desinfeksjonsmetoder for ferske frukt og grønnsaker har sine begrensninger. Ozonbehandling er imidlertid et lovende alternativ for å forlenge holdbarheten og øke mattryggheten. Denne artikkelen utforsker bruk av ozon for å bekjempe mikroorganismer, forbedre ernæringsmessig kvalitet og opprettholde utseendet til gulrøtter og moreller. Vi ser også på regelverket for ozonbehandling i ulike regioner.

Bidragsytere

Anniken Stensrud Fure

  • Tilknyttet:
    Forfatter

Atle Wibe

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Norsk senter for økologisk landbruk
Aktiv cristin-person

Guro Møen Tveit

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Fiskeri og ny biomarin industri ved SINTEF Ocean

Solveig Uglem

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
1 - 4 av 4