Cristin-resultat-ID: 2242310
Sist endret: 1. februar 2024, 22:20
Resultat
Faglig foredrag
2023

'Kunstfaglig metodeutvikling'presentert på 'Teoriutvikling fra innovativt kunsthåndverk: et fagseminar om Inge Pedersens kunstnerskap'.

Bidragsytere:
  • Arild Berg

Presentasjon

Navn på arrangementet: Fagseminar om Inge Pedersens kunstnerskap
Sted: Oslo
Dato fra: 25. april 2023
Dato til: 25. april 2023

Arrangør:

Arrangørnavn: OsloMet

Om resultatet

Faglig foredrag
Publiseringsår: 2023

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

'Kunstfaglig metodeutvikling'presentert på 'Teoriutvikling fra innovativt kunsthåndverk: et fagseminar om Inge Pedersens kunstnerskap'.

Sammendrag

Inge Pedersen er en keramiker som gikk bort i 2019, og som hadde mange innovative kunstprosjekter; eksperimentell bruk av moduler med ekstruder på utstillinger, i offentlig kunst og i innkjøp til museers samlinger. Han jobbet også som lærer på institutt for produktdesign på OsloMet. En bok som kobler praksis og teori er under utvikling om hans kunstnerskap, og seminaret er inspirert fra denne prosessen. Kunstfag er viktig i samfunnsutvikling og teori om fagfeltet bidrar til dette. Dette handler også om å synliggjøre etablerte tradisjoner i forhold til det som er nyskapende praksis som oppstår blant kunstnere. Vi ønsker velkommen til et fagseminar, med presentasjoner på OsloMet og med påfølgende samtaler på Kunstnernes Hus. Arrangører: Gry Ringset, Arild Berg/OsloMet og Marte Fæhn. Arrangementet er et samarbeid med NK Oslo Social Clubs seminarrekke. Arrangementet er støttet av Norske kunsthåndverkere fag og formidling. Sted: OsloMet - Storbyuniversitetet, Pilestredet 46, Athene auditorium. Inngang fra innsiden/Bislettbekken, ikke fra gaten. Seminar 25.4.2023 kl. 17:00 – 19:00 på OsloMet PROGRAM: 1. Velkommen. Laila Pedersen ønsker velkommen til seminaret og forteller om Inge Pedersen 2. I «Pottemakerens hus» og « Pottemakerens hage» av Anne Britt Ylvisåker Førstekonservator ved KODE kunstmuseum og komponisthjem 3. «Kunsthåndverk i en brytningstid» av Gry Ringset, forsker og kunstner. 4. «En midtsommernatts drøm - et arkitektonisk perspektiv» av Asbjørn Værnes Arkitekt ved Pir arkitekt kontor 5. «Kunstfaglig metodeutvikling» av Arild Berg, professor OsloMet. Moderator for seminaret.

Bidragsytere

Aktiv cristin-person

Arild Skarsfjord Berg

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Arild Berg
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for produktdesign ved OsloMet - storbyuniversitetet
1 - 1 av 1