Cristin-resultat-ID: 748098
Sist endret: 2. juni 2017, 13:31
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2002

Lactic acid fermentation of wheat and barley whole meal flours improves digestibility of nutrients and energy in Atlantic salmon (Salmo salar L.) diets

Bidragsytere:
  • Grete Skrede
  • Trond Storebakken
  • Anders Skrede
  • Stefan Sahlstrøm
  • Mette Sørensen
  • Karl Douglas Shearer
  • mfl.

Tidsskrift

Aquaculture
ISSN 0044-8486
e-ISSN 1873-5622
NVI-nivå 2

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2002
Volum: 210
Hefte: 3-4
Sider: 305 - 321

Importkilder

Scopus-ID: 2-s2.0-0037205863
ForskDok-ID: r02015890

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Lactic acid fermentation of wheat and barley whole meal flours improves digestibility of nutrients and energy in Atlantic salmon (Salmo salar L.) diets

Sammendrag

The effects of lactic acid fermentation of wheat and barley whole meal flours (WMF) on digestibility parameters in Atlantic salmon were studied. The WMFs were inoculated with a specific Lactobacillus strain and fermented for 16 h at 30 C prior to mixing with other feed ingredients and processing by extrusion. Fermentation of the WMFs significantly decreased total starch (P

Bidragsytere

Grete Skrede

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NOFIMA

Trond Storebakken

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NOFIMA

Anders Skrede

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Stefan Sahlstrøm

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NOFIMA

Mette Sørensen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NOFIMA
1 - 5 av 7 | Neste | Siste »