Cristin-resultat-ID: 764661
Sist endret: 2. juni 2017, 12:44
NVI-rapporteringsår: 2009
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2009

Processing (blanching, boiling, steaming) effects on the content of glucosinolates and antioxidant-related parameters in cauliflower (Brassica oleracea L. ssp botrytis)

Bidragsytere:
  • Jon Volden
  • Grethe iren andersen Borge
  • Magnor Hansen
  • Trude Wicklund og
  • Gunnar Bengtsson

Tidsskrift

Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie
ISSN 0023-6438
e-ISSN 1096-1127
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2009
Volum: 42
Hefte: 1
Sider: 63 - 73
Open Access

Importkilder

Isi-ID: 000260523100010
Scopus-ID: 2-s2.0-53149150939

Klassifisering

Emneord

Fenoler

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Processing (blanching, boiling, steaming) effects on the content of glucosinolates and antioxidant-related parameters in cauliflower (Brassica oleracea L. ssp botrytis)

Sammendrag

Five different varieties of cauliflower (Brassica oleracea L. ssp. botrytis); two white (cv. 'Aviso', 'Dania'), one purple (cv. 'Grafitti'), one green (cv. 'Emeraude') and one romanesco/green pyramidal (cv. 'Celio') cultivar have been studied. All samples were thermally processed and the effects on the levels of glucosinolates (GLS), total phenols (TP), total monomeric anthocyanins (TMA), L-ascorbic acid (L-AA) and antioxidant capacities (FRAP and ORAC) were investigated. Processing methods applied were: blanching (3 min), boiling (10 min) and steaming (10 min). Total GLS were significantly (p

Bidragsytere

Jon Volden

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Realfag og teknologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NOFIMA

Grethe Iren A. Borge

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Grethe iren andersen Borge
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NOFIMA

Magnor Kåre Hansen

Bidragsyterens navn vises på dette resultatet som Magnor Hansen
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for plantevitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Trude Wicklund

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Kjemi, bioteknologi og matvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Gunnar Bengtsson

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved NOFIMA
1 - 5 av 5