Cristin-resultat-ID: 765527
Sist endret: 2. juni 2017, 12:42
NVI-rapporteringsår: 2008
Resultat
Vitenskapelig artikkel
2008

Water adsorption in feed ingredients for animal pellets at different temperatures, particle size, and ingredient combinations

Bidragsytere:
  • Anne Karin Torstveit Hemmingsen
  • A.M. Stevik
  • Ingrid Camilla Claussen
  • Kari Lundblad
  • Egil Prestløkken
  • Mette Sørensen
  • mfl.

Tidsskrift

Drying Technology
ISSN 0737-3937
e-ISSN 1532-2300
NVI-nivå 1

Om resultatet

Vitenskapelig artikkel
Publiseringsår: 2008
Volum: 26
Hefte: 6
Sider: 738 - 748

Importkilder

ForskDok-ID: r09005485

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Water adsorption in feed ingredients for animal pellets at different temperatures, particle size, and ingredient combinations

Sammendrag

Results show that the chemical composition of ingredients and the physical state of water affect water adsorption. A combination of steam and water should be used to optimize production of pelletized feed. The combination of a fine degree of milling, high temperature, and a long residence time favor the water adsorption process for most of the dry ingredients. For mixtures of dry ingredients, the individual chemical composition of each ingredient could be as important as physical factors such as particle size, temperature, and residence time in water.

Bidragsytere

Anne Karin Torstveit Hemmingsen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved SINTEF Energi AS

A.M. Stevik

  • Tilknyttet:
    Forfatter
  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved SINTEF Energi AS

Ingrid Camilla Claussen

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved SINTEF Energi AS

Kari Lundblad

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Egil Prestløkken

  • Tilknyttet:
    Forfatter
    ved Felleskjøpet
1 - 5 av 7 | Neste | Siste »