Cristin-person-ID: 10639
Person

Aktiv cristin-person Thomas Ugelvik

  • Stilling:
    Professor
    ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Universitetet i Oslo
  • Stilling:
    Professor
    ved Institutt for samfunnsvitenskap ved UiT Norges arktiske universitet

Bakgrunn Bakgrunn

Tittel

Thomas Ugelvik

Sammendrag

Bakgrunn

Thomas Ugelvik har hovedfag i kriminologi fra Universitetet i Oslo. Etter ferdige studier i 2004, arbeidet han i to år som forsker på Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS), før han i 2006 kom tilbake til IKRS som stipendiat.

Faglige kompetanseområder

Kriminalitet og kjønn, mannlighets- og maskulinitetsteori, kriminalitet som identitetsarbeid, diskursteori, fengsels- og institusjonsforskning, kvalitativ metode (diskursanalyse, etnografisk feltarbeid), kriminalitet i massemedia.

Thomas Ugelvik har hovedfag i kriminologi fra Universitetet i Oslo. Etter ferdige studier i 2004, arbeidet han i to år som forsker på Kriminalomsorgens utdanningssenter (KRUS), før han i 2006 kom tilbake til IKRS som stipendiat. Han leverte Ph.D.-avhandlingen Å være eller ikke være fange: Frihet som praksis i et norsk mannsfengsel i juli 2010. Avhandlingen er en etnografisk studie av hverdagslivet i Oslo fengsel, med spesielt fokus på makt/motstands-relasjoner og tilhørende subjektiveringsformer

Tittel

Thomas Ugelvik

Resultater Resultater

Sosial kontroll.

Ugelvik, Thomas. 2021, Lunsjseminar. UIOFaglig foredrag

The role of interpersonal trust in desistance processes.

Ugelvik, Thomas. 2021, SCCJR Seminar. UIOVitenskapelig foredrag

Uncertainty, risk and trustworthiness in reinventive prisons. The transformative power of trust.

Ugelvik, Thomas. 2020, Centre for Criminological Research Inaugural conference. UIOVitenskapelig foredrag

Prisoner health in healthy prisons.

Ugelvik, Thomas. 2020, UIONettsider (opplysningsmateriale)

Helsetjenester i fengsel og sunne fengsler.

Ugelvik, Thomas. 2020, UIONettsider (opplysningsmateriale)
1 - 5 av 236 | Neste | Siste »

Utmerkelser

  • 2012 - World gourmand cookbook award: best food literature book