Cristin-prosjekt-ID: 2713791
Registrert av: REK Sist endret: 9. juni 2024, 09:11 Sist endret av: REK

Cristin-prosjekt-ID: 2713791
Registrert av: REK Sist endret: 9. juni 2024, 09:11 Sist endret av: REK
Prosjekt

Matsystemer, helse og økologi i Bhutan: en komparativ etnografisk tilnærming (EATWELL)

prosjektleder

Wim van Daele
ved Universitetet i Agder

prosjekteier / koordinerende forskningsansvarlig enhet

  • Universitetet i Agder

Godkjenninger

  • Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK) - 690027

Kategorier

Helseprosjekttype

Annet studium

Tidsramme

Aktivt
Start: 1. desember 2021 Slutt: 31. desember 2030

Beskrivelse Beskrivelse

Tittel

Matsystemer, helse og økologi i Bhutan: en komparativ etnografisk tilnærming (EATWELL)

Populærvitenskapelig sammendrag

The main aim of EATWELL is to understand how socio-cultural aspects shape food systems shaping food and nutrient intake, and added to this, how the former shape the composition of the gut microbiome and its functional potentials. The key purpose in this research is thus to come closer to an understanding of how biosocial environmental factors, focusing on food and nutrition, interplay with gut microbial ecologies, and so ultimately shape health. We conduct an anthropological part entailing participant observation and qualitative interviews across 7 different sites in Bhutan, followed by a nutritional survey with 24-h dietary recalls and collection of stool samples in 3 of these 7 sites. We will collect the stool samples together with the nutritional data and ethnographic information to correlate these different data sets to tease out correlations and potential causalities in the environment-food-microbiome-health nexus.

Metode

Kvalitative analysemetoder, Kvantitative analysemetoder

prosjektdeltakere

prosjektleder

Wim van Daele

  • Tilknyttet:
    Prosjektleder
    ved Universitetet i Agder
1 - 1 av 1